JORKŠIRSKI DERBI: Šefild juri prvo mesto, Hadersfild beg sa dna

V.M.

10. 12. 2022. u 10:02

KOMŠIJSKI obračun na ''Bramal lejnu'' od 16 časova.

ЈОРКШИРСКИ ДЕРБИ: Шефилд јури прво место, Хадерсфилд бег са дна

Foto: Profimedia

Nakon jednomesečne pauze zbog Svetkog prvenstva, ekipe širom Engleske, izuzev onih premijeligaških, se vraćaju na terene. Šefild želi da pobedom priđe lideru Barnliju, a Hadersfildu očajnički trebaju bodovi jer se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak.

Šefild junajted igra odlično ove sezone i deluje kao ekipa koja je spremna za povratak u Premijer ligu. Trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli sa 38 bodova, tri manje od lidera Barnlija. U pet utakmica pre pauze izabranici Pola Hekingbotoma ostvarili su četiri pobede i poraz protiv Roterama. Ekipa iz južnog Jorkšira je najbolja odrbana lige sa 19 primljenih golova i drugi najefikasniji tim u Čempionšipu sa 35 postignutih pogodaka. Zanimljivo je to da na ''Bramal lejnu'' igraju promenljivo, osvojili su 18 poena na 10 utakmica, i ovaj meč im je prilika da poboljšaju taj skor.

Hadersfild igra katastrofalno i nalazi se na samom dnu tabele sa 19 osvojenih bodova. Tim iz zapadnog Jorkšira je nakon veoma lošeg početka pokazao bolje igre i u poslednjih pet kola uz dva poraza i remi, savladao je KPR i Milvol. Najveći problem za ekipu Marka Foderingema je napad, u dosadašnjem toku Čempionšipa postigli su 19 golova, manje od njih su dali samo Kardif i Preston. Najgori su gosti lige, na devet utakmica van svog stadiona osvojili su mizernih pet bodova.

Što se tiče međusovnih duela, prošle sezone jednom su remizirali, a pobedu na ''Bramal lejnu'' ostvario je Hadersfild.

Domaćini neće moći da računaju na Norington-Dejvisa i Brustera, dok su pod znakom pitanja Berge, Flek i Robinson. Gosti će biti bez najboljeg igrača Džonatana Hoga i Jute Natajame.

Iako utakmice nakon duže pauze mogu biti nezgodne, očekujemo da Šefild napadne od prvog minuta i osvoji sva tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a