OBRAČUN BIVŠIH PRVOLIGAŠA: Derbi kola u Velsu

V.M.

10. 12. 2022. u 09:52

SVONSI dočekuje Norič danas od 16 časova.

ОБРАЧУН БИВШИХ ПРВОЛИГАША: Дерби кола у Велсу

Foto Profimedia

Okršaj dva tima koja konkurišu za plasman u Premijer ligu, Svonsi je trenutno osmi sa 31 osvojenim bodom, dok Norič zauzima petu poziciju i ima bod više.

Domaćini su dobro započeli sezonu, ali su upali u krizu i dobro im je došla pauza za Svetsko prvenstvo u Kataru. U prehodnih pet kola su četiri puta odigrali nerešeno i poraženi su na gostovanju Prestonu. Ekipa Rasela Martina voli da igra na golove, što i govori podatak da im je gol razlika nakon 21. odigranog kola 27:28. Pružaju solidne partije na ''Svonsi.kom'' stadionu gde su na 10 utakmica osvojili su 17 poena.

Sa druge strane Norič želi ekspresan povratak u elitu, nakon što su prošle godine ispali iz Premijer lige. ''Kanarinci'' igraju promenljivo ove sezone, u pet utakmica pre Svetskog prvenstva ostvarili su dve pobede, isti toliko su izgubili, a uz to su odigrali i jednom nerešeno. Norič je poznat kao ekipa koja redovno osvaja čempiošip, pa se u njega vrati nakon neuspešne kampanje u eliti, ipak sada zaostaju deset bodova za vodećim Barnlijem i teško da će ih sustići iako ima još puno da se igra. Džoš Sardžent prevodi ekipu sa devet pogodaka, i deli mesto najboljeg strelca Čempionšipa sa Jejtsom i Ndiajeom.

Zanimljivo je da u prethodnih pet međusobnih susreta nije bilo nerešenog rezultata, tri puta je slavio Norič uz dva trijumfa Svonsija.

Domaći će biti bez povređenog Velša, a trener gostiju Majk Din neće moći da računa na Omobamidelea, Sorensena i Bajrama. Pod znakom pitanja su Rou i Sardžent.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije