PETRESKU NA NEZGODNOM GOSTOVANJU: Povratnik će skupo prodati kožu aktuelnom šampionu

N.P.

30. 11. 2022. u 10:35

EKIPA Hermanštata dočekuje Kluž u zaostalom meču šestog kola rumunske Superlige

ПЕТРЕСКУ НА НЕЗГОДНОМ ГОСТОВАЊУ: Повратник ће скупо продати кожу актуелном шампиону

Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Novajlija u ligi je prošle sezone uspeo ekspresno da se vrati u najviši rang rumunskog fudbala. Fudbaleri Hermnštata su ušli u blagu krizu rezultata, nakon neplaniranog poraza na domaćem terenu od Kindije iz Targovišta minimalnim rezultatom, popularni "crveno-crni" su odigrali remi bez golova protiv Botošanija.

Puleni Marijusa Maldarašanua od početka šampionata imaju sedam pobeda, šest nerešenih mečeva i četiri poraza uz ostvarenu gol-razliku 19:4. Klub iz Sibiua se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz 27 osvojenih bodova. Domaćin nastupa u prilično ofanzivnoj formaciji 4-3-3 sa najisturenijim napadačem Danielom Parašivom koji je ujedno i najbolji strelac ekipe sa osam postignutih pogodaka.

Aktuelni šampion igra dobro u poslednje vreme vezao je dve uzastopne pobede u prvenstvu protiv Univerzitatee iz Krajove 1948 (3:1) i Miovenija minimalnim rezultatom. Fudbaleri Kluža trenutno zauzimaju drugu poziciju u Ligi 1 sa 34 osvojena boda sedam manje od lidera Farula iz Konstance.

Izabranici bivšeg rumunskog reprezentativa Dana Petreskog su ostvarili svoj cilj u Evropi plasmanom u nokaut fazu Lige konferencija ključnom pobedom protiv Balkanija pred svojim navijačima 1:0. Gosti će u večerašnjem okršaju nastupiti u standardnoj formaciji 4-4-2. Najbolji strelac ekipe sa stadiona "Konstantin Radulesku" je defanzivni vezista Karlo Muhar sa četiri postignuta pogotka, a najbolji asistent desno krilo Čiprijan Dek koji je svojim saigračima "namestio" ukupno sedam golova.

Ekipa Kluža je pobedila Hermanštat na minula tri međusobna duela. Poslednji put timovi su se sastali 25. januara prošle godine u meču koji je završen rezultatom 3:1. Aktuelni šampion jeste favorit protiv novajlije, međutim klub iz Sibiua pred svojim navijačima teško gubi bodove. Očekuje nas svakako zanimljiv duel na stadionu "Munisipal", gde savetujemo da pokušate sa golovovima, kvota je prilično primamljiva.


NAŠ PREDLOG: UG 2+ (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)