POBEDNIK NOSI SVE: Australija i Danska biju bitku za preostalo mesto u osmini finala

M.T.

30. 11. 2022. u 12:52 >> 12:52

''Kenguri'' u znatno boljoj situaciji.

ПОБЕДНИК НОСИ СВЕ: Аустралија и Данска бију битку за преостало место у осмини финала

FOTO: AP/Tanjug

Francuska je siguran putnik u osminu finala iz grupe "D", a za jedno preostalo mesto u ovoj grupi Australija i Danska igraće danas od 16 časova u poslednjem kolu na stadionu ''Al Janub'' u Al Vakri.

Posle ubedljivog poraza na startu od Francuske sa 4:1, iako su prvi poveli, Australijanci su uspeli u drugom kolu da savladaju Tunis i tako dođu do tri boda i znatno bolje pozicije u odnosu na večerašnjeg protivnika u poslednjem kolu. Trijumf protiv Tunisa bio je za ''kengure'' tek treći na Svetskim prvenstvima, a prvi još od 2010. i pobede protiv Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi.

Problem za tim selektora Grejema Arnolda mogla bi da bude tradicija protiv evropskih selekcija pošto je Australija poražena u osam od poslednjih 11 mečeva protiv reprezentacija sa Starog kontinenta. Sa Dancima su Australijanci igrali i na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rusiji takođe u grupi, a tada je bilo 1:1 i bio je to jedini bod za ''kengure'' na tom Mundijalu. Dobra stvar za Australiju je što joj protiv Danske osim pobede odgovara i remi, što ipak skida određen pritisak sa leđa Arnoldovog tima.

Danska je odigrala fantastične kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali nisu uspeli na Mundijalu da pokažu sve što ih je krasilo tokom kvalifikacionih utakmica. Protiv Tunisa su na startu odigrali 0:0, da bi od Francuske izgubili i sada im preostaje samo jedno protiv Australije, a to je pobeda, jer u svakom drugom scenariju neće uspeti da obezbede plasman u osminu finala. Danci imaju razloga za optimizam pošto su na poslednjih pet učešća na Svetskim prvenstvima, četiri puta uspevali da obezbede plasman u eliminacionu fazu, a to im nije pošlo za rukom samo u Južnoj Africi 2010. godine.

Selektor Australije Grejem Arnold u prethodnom meču protiv Tunisa nije mogao da računa na povređenog Natanijela Etkinsona koji je dobio udarac protiv Francuske, a pošto ga je Frana Karačić dobro zamenio u trijumfu protiv Tunisa, Arnold verovatno neće praviti nikakvu promenu za Dansku. Kasper Hjulmand ostao je do kraja turnira bez Toma Dilejnija koji je povredio koleno u prvom kolu protiv Tunisa, što je dovelo do promene formacije Danske ulaskom Mikela Damsgarda, a promena neće biti po tom pitanju ni protiv Australije.

Reprezentacije Australije i Danske odigrale su do sada četiri međusobna duela, a ovo će biti drugi uzastopni na Svetskom prvenstvu. Danci su ostvarili dva trijumfa, dok su Australijanci jednom slavili i jedan susret završen je nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)