ZA FRANCUZE JE OVO REVIJALNA UTAKMICA: Tunisu je protiv ''galskih petlova'' potrebno čudo

M.T.

30. 11. 2022. u 09:31

FRANCUSKA već obezbedila plasman u osminu finala.

ЗА ФРАНЦУЗЕ ЈЕ ОВО РЕВИЈАЛНА УТАКМИЦА: Тунису је против галских петлова потребно чудо

FOTO: AP/Tanjug

Francuska je uradila najbolje što je mogla u grupnoj fazi i već posle dva kola obezbedila plasman dalje, pa će današnja utakmica poslednjeg kola grupe "D" od 16 časova na stadionu u Al Rajanu za tim Didijea Dešana biti samo revijalnog karaktera, dok Tunis mora da napravi pravo čudo da bi možda stigao do druge faze.

Tunis još uvek čeka na prvi gol na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ekipa selektora Džalila Kadrija odigrala je nerešeno bez golova u prvom kolu protiv Danske, da bi u narednom doživela minimalan poraz od Australije i trenutno se nalazi na poslednjem mestu u grupi sa jednim osvojenim bodom.

Računica za Tunis je jednostavna, mada izuzetno teško ostvariva jer ne zavisi sve samo od njih. ''Orlovi Kartagine'' moraju da savladaju Francuze, što je samo po sebi veoma težak zadatak, a da istovremeno Australija ne savlada Dansku kako bi se Tunis prvi put na Svetskom prvenstvu plasirao u osminu finala, što mu nije pošlo za rukom u prethodnih pet učešća. Tunis ima sasvim dobru odbranu pošto su primili samo jedan gol u dva kola, ali su uz Meksiko najslabiji u napadu pošto još uvek nisu postigli pogodak na Mundijalu.

Aktuelni svetski prvak Francuska prva je reprezentacija koja je potvrdila plasman u osminu finala. ''Galski petlovi'' su u prva dva kola imali maksimalan učinak pobedama protiv Australije i Danske uprkos priličnim problemima sa povredama. Francuzima ovaj meč nema značaj, a bod ima je dovoljan da osvoje i definitvno prvo mesto u grupi. Čak i kada bi pretrpeli poraz, Australiji bi bila potrebna pobeda od sedam golova razlike kako bi se našla na prvom mestu. Iako je jasno da će Francuzi verovatno malo skinuti nogu sa gasa, sve osim njihove pobede bi ovde predstavljalo veliko iznenađenje.

Džalil Kadri ima sve igrače na raspolaganju za ovaj meč i očekuje se da neće praviti promene u odnosu na sastav koji je izašao na teren protiv Australije. Didije Dešan bi na drugoj strani mogao znatno da promeša karte pošto su Francuzi neoptereći pritiskom rezultata na ovom meču kako bi dao predah onim najvažnijim igračima pred osminu finala.

Prethodna četiri meča ove dve selekcije bila su prijateljskog karaktera, a Francuska je uspela da ostvari dve pobede, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom i Tunis još uvek čeka prvu pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)