AJNTRAHT HRABRI DOBRA FORMA: Hofenhajm u Frankfurtu klizi ka donjem domu

M.T.

09. 11. 2022. u 10:30

Domaćin poražen samo jednom u sedam mečeva.

АЈНТРАХТ ХРАБРИ ДОБРА ФОРМА: Хофенхајм у Франкфурту клизи ка доњем дому

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Početak sezone nije baš bio najbolji za Ajntraht, ali kako odmiče vreme, sve bolje igraju ''orlovi'', a večeras od 20.30 dočekaće na ''Dojče Bank parku'' u okviru 14. kola Bundeslige Hofenhajm koji je počeo ozbiljno da se sapliće u Bundesligi.

Ajntraht je uspeo da stabilizuje formu posle pomalo nesigurnog početka sezone, a to mu je donelo i prvi put u istoriji plasman u nokaut fazu Lige šapiona, gde će im protivnik biti Napoli. Tim iz Frankfurta nalazi se u dobroj formi pošto je doživeo samo jedan poraz u poslednjih sedam utakmica i to od Borusije Dortmund u domaćem šampionatu. Ekipa Olivera Glasnera u Bundesligi u poslednjih pet kola ima tri pobede i dva poraza, a u prethodnom kolu su ''orlovi'' posle preokreta savladali Augzburg, na isti način kao i Sporting u odlučujućem meču u grupi Lige šampiona.

Trijumf protiv Augzburga doneo je Ajntrahtu plasman na peto mesto sa 25 osvojenih bodova, a eventualni trijumf protiv Hofenhajma dodatno bi učvrstio mesto ''orlova'' među najboljim timovima u Bundesligi.

Mnogo veći su problemi Hofenhajma koji je ostvario samo jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva u Bundesligi i počeo je polako da klizi ka donjoj polovini tabele. U poslednjih pet kola Hofenhajm je uspeo da savlada samo Šalke uz jedan remi i tri poraza i sada se nalazi na devetoj poziciji sa 18 osvojenih bodova. U prethodnom kolu je Hofenhajm poražen od Lajpciga sa 3:1 i eventualnim porazom od Ajntrahta mogao bi da se nađe u još težoj poziciji.

Oliver Glasner neće protiv Hofenhajma moći da računa na Timotija Čendlera, Kristofera Lenca, Butu i Makota Hasebea zbog povreda, dok je Daiči Kamada propustio meč protiv Augzburga zbog prehlade i verovatno da Glasner neće želeti da rizikuje sa njim u timu, posebno što je blizu i početak Svetskog prvenstva. Problemi Andrea Brajtenrajtera se ne smanjuju pošto u Hofenhajmu i dalje zbog povreda neće biti Munasa Dabura, Luke Filipa, Benjamina Huibnera, Ilasa Beboa i Ermina Bičakčića, dok je najnoviji na listi Griša Promel koji je u prethodnom kolu protiv Lajpciga polomio članak.

U poslednjih 10 međusobnih mečeva prednost je na strani Ajntrahta koji je upisao šest pobeda, dok je Hofenhajm samo jednom uspeo da stigne do pobede, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Međutim, Ajntraht nije pobedio od pretprošle sezone, dok je u prošloj Hofenhajm osvojio četiri boda iz dva meča.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna