KATASTROFALNA FORMA LEĆEA KAO PORUČENA ZA ATALANTU: ''Boginja'' na jugu Italije leči rane od Napolija

M.T.

09. 11. 2022. u 08:27

DOMAĆIN je bez pobede skoro dva meseca.

КАТАСТРОФАЛНА ФОРМА ЛЕЋЕА КАО ПОРУЧЕНА ЗА АТАЛАНТУ: Богиња на југу Италије лечи ране од Наполија

Foto: Profimedia

Zaboravili su navijači Lećea kako izgleda radovati se pobedi u Seriji A, a pošto na stadion ''Via del mare'' danas od 18.30 stiže Atalanta u okviru 14. kola italijanskog šampionata, čini se da će za slavlje morati još malo da sačekaju.

Posle dve sezone u Seriji B, Leće se vratilo među italijansku fudbalsku elitu, ali kako za sada stvari stoje, lako bi taj povratak mogao da traje samo jednu sezonu pošto su ''đalorosi'' u veoma lošoj formi. Leće od početka sezone ima samo jednu ostvarenu pobedu još sredinom septembra i skoro dva meseca ne zna za trijumf. Ekipu Marka Baronija nije baš lako pobediti pošto je šest puta poražena u prethodnih 13 kola, ali je jednako teško Lećeu da osvoji tri boda pošto su šest puta remizirali, a glavni problem je slaba efikasnost jer su sa 10 postignutih golova u tom segmentu bolji samo od Sampdorije.

Kod kuće ove sezone Leće još uvek nema pobedu, mada je samo dva puta poraženo pred svojim navijačima na šest odigranih mečeva. Ekipa sa juga Italije trenutno se nalazi na 16. mestu Serije A sa devet osvojenih bodova i ta jedna pobeda protiv Salernitane je jedina zbog koje je Leće iznad crte u ligi, sa dva odnosno tri boda više od Kremeonezea i Sampdorije koji su na 18. i 19. mestu.

Atalanta, za razliku od današnjeg rivala, nema ni izbliza toliko problema. Prošle sezone je tim iz Bergama ostao bez plasmana u evropska takmičenja osvojenom osmom pozicijom u ligi, a ove sezone igraju znatno bolje, bez obzira na to što su oba poraza ove sezone doživeli u poslednja tri kola. ''Boginja'' je u prethodnom kolu poražena od lidera Napolija i trenutno je na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona sa 27 osvojenih bodova. Interesantno je da je tim Atalante oba poraza doživeo pred svojim navijačima, dok su u gostima odlični sa svega dva primljena gola na šest odigranih mečeva, pobedivši pet puta uz jedan remi protiv Udinezea.

Marko Baroni nema mnogo neodumica oko sastava tima za meč protiv Atalante pošto će izostati samo Samjuel Umtiti i Alesandro Tuia zbog povrede, dok su svi ostali na raspolaganju za ovu utakmicu. Što se tiče trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija, on i dalje ne može da računa na Davida Zapakostu, Luisa Murijela, Simoena Muratorea i Hoze Luisa Palomina.

Potpuno očekivano je prednost u međusobnim duelima na strani Atalante koja je u poslednjih 10 utakmica trijumfovala pet puta u odnosu na jednu pobedu Lećea, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. Poslednji duel ova dva tima u Seriji A obilovao je golovima pošto je Atalanta kao gost slavila sa 7:2 na stadionu ''Via del mare'' u martu 2020.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024