KO OSTAJE U LIGI ŠAMPIONA? Sporting i Ajntraht u Lisabonu biju odsudnu bitku

M.T.

01. 11. 2022. u 11:17 >> 11:17

Domaćinu bod dovoljan za plasman u nokaut fazu, gostima igra samo pobeda.

КО ОСТАЈЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА? Спортинг и Ајнтрахт у Лисабону бију одсудну битку

Foto: Profimedia

Biće večeras od 21 čas izuzetno uzbudljivo u Lisabonu jer će u direktnom duelu Sporting i Ajntraht u poslednjem kolu grupe "D" odlučivati o putniku u osminu finala Lige šampiona na stadionu ''Hose Alvalade''.

Sporting se pred ovaj meč nalazi na drugoj poziciji koja vodi u osminu finala sa sedam osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirani Ajntraht, ali portugalski tim ima bolju gol razliku. ''Lavove'' gotovo i da ne zanima šta će se dešavati u meču Marselja i Totenhema u Francuskoj, jer ukoliko oni osvoje makar bod protiv Ajntrahta, ishod u drugoj utakmici postaje potpuno nebitan.

Ukoliko bi se dogodilo da Sporting, Totenhem i Ajntraht imaju po osam bodova, ponovo bi Sporting bio u najboljoj poziciji jer ima najbolji međusobni skor sa ova dva tima.

Sporting nije baš u najboljoj formi pošto u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima tim Rubean Amorima ima samo jednu pobedu, a proteklog vikenda su doživeli hladan tuš u domaćem šampionatu pošto su poraženi minimalnim rezultatom od Aruke, mada je Amorim za taj meč izveo vrlo šaren sastav imajući u vidu predstojeću odlučujuću utakmicu u Ligi šampiona.

Ajntraht je u prethodnom kolu morao da pobedi kako bi sačuvao bilo kakvu nadu za plasman u osminu finala Lige šampiona i uspeo je to da učini protiv Marselja, a pobedom protiv Sportinga bi mogao čak da završi i prvi u grupi pod uslovom da Totenhem ne slavi protiv francuskog kluba. Ipak, pobeda je i jedini način na koji Ajntraht može do nokaut faze Lige šampiona, dok bi u slučaju poraza Liga Evrope ostala kao utešna nagrada za ekipu Olivera Glasnera, ali samo ako Marselj ne pobedi Totenhem.

Danijel Braganca i Luis Neto i dalje su van ekipe Sportinga zbog povreda, a proteklog vikenda u porazu od Aruke su se povredili Paulinjo i Hidemasa Morita. Dobre vesti za Rubena Amorima su povratak Pedra Gonkalveša i Rikarda Esgaja koji su preskočili utakmicu protiv Totenhema zbog kartona. Što se tiče Olivera Glasnera, on će na raspolaganju ponovo imati Brazilca Tutu koji je zbog crvenog kartona propustio pobedu protiv Marselja. U timu Ajntrahta neće biti zbog povreda Kristofera Linca i Makota Hasebea, dok bi Ansgar Knauf mogao da bude u timu.

Ova dva tima su jedini meč odigrala u prvo kolu Lige šampiona kada je Sporting ostvario ubedljiv trijumf u Frankfurtu i Ajntraht ima priliku da se revanšira.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije