BAJER NEMA DRUGU OPCIJU: ''Farmaceute'' protiv Briža samo trijumf ostavlja u evropskom takmičenju

M.T.

01. 11. 2022. u 10:29

BELGIJANCI su već obezbedili plasman dalje, a pobedom bi potvrdili prvo mesto.

БАЈЕР НЕМА ДРУГУ ОПЦИЈУ: Фармацеуте против Брижа само тријумф оставља у европском такмичењу

Foto: Profimedia

Bajer iz Leverkuzena nema apsolutno nikakav izbor kada mu u goste od 18.45 na ''BajArenu'' u goste dođe Briž u meču poslednjeg, šestog kola grupe "B" Lige šampiona.

Muka koje ''farmaceuti'' imaju u Bundesligi u potpunosti im se ponavaljaju i u Ligi šampiona gde su u prethodnih pet kola ostvarili samo jednu pobedu uz jedan remi i tri poraza. U prethodnom kolu su uspeli da ostanu neporaženi protiv Atletika u Madridu iako su dva puta na meču vodili, ali je domaćin imao penal dosuđen praktično po završetku meča, ali je udarac Karaska odbranio Lukas Hradecki. Ovim remijem su oba tima ostala bez šansi za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ali su otvorena vrata Lige Evrope.

Bajer ima bod manje od Atletika, ali i bolji međusobni skor zbog pobede u drugom kolu pa je ''farmaceutima'' dovoljan i bod u poslednjem kolu kako bi prestigli Atletiko. Međutim, da bi bod bio dovoljan, Atletiko mora da izgubi od Porta u Portugalu jer u svakom drugom ishodu Bajer završava sezonu u Evropi.

U prethodnom kolu Briž je posle odličnih partija vraćen u realnost pošto je Porto u Belgiji slavio sa 4:0, mada domaćin pri rezultatu 1:0 za goste nije iskoristio jedanaesterac što je možda moglo da donese potpuno drugačiju utakmicu. Međutim, zahvaljujući osvajanju deset bodova u prva četiri kola Briž je već imao obezbeđenu nokaut fazu, ali će mu protiv Bajera biti neophodna pobeda kako bi sačuvao prvu poziciju.

Ćabi Alonso ima određenih problema oko sastava za ovaj meč zbog povređenih igrača pošto i dalje nema na raspolaganju Kerema Demirbaja, Čarlsa Aranguiza, Florijana Virca i Sardara Azmuna, dok je Pjero Hinkapi protiv Atletiko Madrida u prošlom klubu dobio treći žuti karton i zbog toga će morati da preskoči utakmicu protiv Briža.

Ni belgijski klub nije baš u sjajnoj situaciji što se tiče raspoloživih igrača pošto ih ima što povređenih to onih koji zbog kartona ne mogu da igraju protiv Bajera. Među povređenih igračima su Klinton Mata i Mats Rits i oni sigurno neće igrati, dok postoje šanse da se nađu u timu Andreas Skov Olsen i Roman Jaremčuk. Što se tiče pauze zbog kartona, na tom spisku se nalaze Denis Odoi, Rafael Onjedika i Abakar Sila.

Bajer iz Leverkuzena još uvek čeka prvu pobedu protiv Briža pošto je belgijski klub u dosadašnja tri meča od čega je jedan bio prijateljski uspeo da ostvari dva trijumfa, a jedan je završen remijem.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna