KATAR JE IZA ĆOŠKA, DIVIZIJA "A" JE NA TALONU: "Orlovi" protiv Švedske šire svoja krila!

Novosti online

24. 09. 2022. u 10:31 >> 10:31

PIKSI najavio ofanzivu.

КАТАР ЈЕ ИЗА ЋОШКА, ДИВИЗИЈА А ЈЕ НА ТАЛОНУ: Орлови против Шведске шире своја крила!

FOTO: FSS

Reprezentacija Srbije dočekaće od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" selekciju Švedske u petom kolu grupe "4" divizije "B" Lige nacija. Puleni Dragana Stojkovića Piksije žele da poprave utisak iz Ljubljane kada se posle odličnog prvog poluvremena desio neshvatiljv pad u igri, prokockano je vođstvo od 2:0, Slovenci su u drugom delu igre uspeli da izjednače - 2:2.

Uprkos pomenutom remiju, "orlovi" su i dalje imaju šansu za prvo mesto i plasman u elitu, ali do kraja takmičenja moraju savladati Švedsku, a onda i Norvešku u Oslu.

Srbija je vizu za Katar izvadila pobedom u Lisabonu u kojoj je na terenu završila sa trojicom napadača na terenu: Dušanom Vlahovićem, Aleksandrom Mitrovićem i Lukom Jovićem. Celo drugo poluvreme je igrala sa tandemom Vlahović – Mitrović i pokazala da je tada najopasnija.

Jasno je da su napadači najveća snaga "orlova", a da li će sutra obojica zaigrati u tandemu protiv Švedske, to zna samo selektor Dragan Stojković Piksi. I nagoveštava da je takav scenario moguć.

- Sve je moguće. Vlahović i Mitrović su obojica odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. A u kojem sistemu ćemo igrati, ne želim o tome da govorim. Oni se razumeju jako dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno - rekao je Stojković na konferenciji za medije uoči meča u Ligi nacija sa Švedskom.

Nedeljama unazad poznato je da u Beograd sa Šveđanima neće doputovati Jesper Karlson i Albin Ekdal, međutim spisak povređenih i rovitih igrača značajno se proširio u međuvremenu. Povređeni vezista AZ Alkmara se neće vratiti na teren pre oktobra, a zahtev da preskoči ovu reprezentativnu akciju poslao je i fudbaler Specije kojje takođe u fazi oporavka od povrede.

Na glavobolje selektora Andersona nadovezala se vest da su negativno na pozive odgovorili Martin Olson i Filip Dagerstal koji su takođe izostali sa okupljanja Švedske. Olson, defanzivac Malmea zadobio je udarac u glavu protiv Helsinborga i sumnja se da je tom prilikom pretrpeo lakši potres mozda te mu predstoji oporavak, a kako je van konkurencije i odbrambeni igrač Leha, poziv je dobio Gabriel Gudmundson iz Lila.

Problemi gostiju međutim nisu se okončali pomenutim izostancima, a poslednje vesti sa Skandinavskog poluostrva su da su za utakmicu u Beogradu upitni i Emil Forsberg i Robin Olsen, koji su na prethodnim treninzima reprezentacije radili individualno. Golman Švedske i Aston Vile iz redova premijerligaša je na okupljanje stigao sa povredom kolena te je radio po posebnom režimu. Takođe, zbog problema sa kolenom je radio po posebnom programu.

Poput čuvara mreže, pod posebnim nadzorom bio je o kapiten Švedske i ofanzivac Lajpciga, čiji bi izostanak bez dileme predstavljao najteži udarac za goste, međutim uprkos potvrdi zdravstvenih problema dvojca iz Andersonovog stručnog štaba nisu isključila mogućnost igranja ofanzivca i golmana u subotu.

Podsetimo, Šveđani su i prvi susret sa Srbijom dočekali uz brojne izostanke, a tada su "orlovi" do minimalne pobede stigli golom Luke Jovića u završnici prvog poluvremena.

Večeras se nadamo "reprizi" iz prvog meča što se tiče konačnog ishoda. Međutim, očekuje se dosta efikasnija utakmica.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)