GOL-MAŠINA STIŽE U SLOVENIJU: Haland se u LJubljani priprema za Srbiju

Novosti online

24. 09. 2022. u 09:26

ZVEZDA Mančester sitija na četiri utakmice postigla pet golova.

ГОЛ-МАШИНА СТИЖЕ У СЛОВЕНИЈУ: Халанд се у Љубљани припрема за Србију

FOTO: AP

Poslednjeplasirana Slovenija dočekuje Norvešku, lidera grupe "4" divizije "B" Lige nacija. Meč u Ljubljani na programu je od 18 časova, a "zmajčekima" remi sa Srbijom (2:2) uliva optimizam pred susret na "Stožicama".

Nestvarno je kako je Srbija prosula maltene dobijenu utakmicu protiv Slovenije. Imala je vođstvo od 2:0 na poluvremenu, potpunu kontrolu igre, svih dešavanja na terenu. Smešio se het-trik pobeda u Ligi nacija i pozitivan vetar pred uzbudljivu fudbalsku jesen, a onda... Kao da je na drugo poluvreme istrčao neki drugi tim. Zbunjen, izgubljen u prostoru. Za samo pet minuta istopila su se dva gola prednosti i sa Stožica umesto očekivanih tri, "orlovi" su odneli samo jedan bod – 2:2.

Filip Mladenović nije igrao ni minut u šest uzastopnih utakmica pre meča sa Slovenijom, ali mu je samo devet minuta bilo potrebno da upiše asistenciju za vodeći pogodak, njegovu četvrtu u dresu Srbije. A, tu loptu je u mrežu poslao Andrija Živković, nekadašnji zlatni orlić, kojem je to prvi pogodak u dresu A tima. I to glavom. Van svoje "matične" pozicije...

Za drugi gol je bila zadužena najbolja srpska osovina: asistent Dušan Tadić i egzekutor Aleksandar Mitrović. Magija prvog na petoparcu i nebeski let drugog i lopta je iza Oblaka.

Međutim, u nastavku meča su igrači zamenili dresove, te je Slovenija počela da igra u ritmu Srbije. Prvo je popustio desni deo odbrane "orlova" i zaspao vezni red, pa je Čerin lako pogodio za 2:1, a kod drugog gola je Pavlović zakasnio da napravi ofsajd zamku i Šeško je to kaznio pogotkom za izjednačenje – 2:2. 

Norveška sa 10 bodova suvereno drži tron u grupi. Ništa još nije gotova, Srbija je i dalje u igri za plasman u eliti, ali svakako su Skandinavci u boljoj poziciji. Za ovakvo stanje najzaslužniji je Erlig Haland. Gol-mašina Mančester sitija je na četiri meča za svoj nacionalni tim u takmičenju postigla čak pet golova. Snažni napadač je sa dva pogotka u prethodnoj rundi kumovao trijumfu nad Švedskom od 3:2.

Puleni Stala Stolbakena u Ljubljanu stižu kao favoriti. Međutim, isto je bila i Srbija pa se saplela. Upravo će Norvežani poslednji susret u ovom ciklusu odigrati protiv naše selekcije, te nema sumnje da u mislima imaju Mitrovića, Tadića, SMS-a...

Iznenađujuće, jedini kiks Norveška je upisala upravo protiv večerašnjeg rivala. Naime, u Oslu smo gledali meč bez golova - 0:0.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)