BRENTFORD ČEKA "TOBDŽIJE": Arsenal se pobedom vraća na prvo mesto

M.T.

18. 09. 2022. u 08:20

DOMAĆIN je u prošlom kolu pobedio posle tri meča.

БРЕНТФОРД ЧЕКА ТОБЏИЈЕ: Арсенал се победом враћа на прво место

Foto: Profimedia

Posle pauze prošlog vikenda zbog smrti kraljice Elizabete II Brentford i Arsenal se vraćaju na teren, a "pčele" će biti domaćini "tobdžijama" na ''Džitek Komjuniti Stadionu'' danas od 13 časova u okviru osmog kola Premijer lige.

Brentford je u seriji od tri utakmice bez poraza, posle izgubljenog duela protiv Fulama u trećem kolu. Oni su od tada remizirali dva puta sa Evertonom i Kristal Palasom, a ubedljivo su savladali Lids u prethodnom kolu sa 5:2 i trenutno su na devetoj poziciji sa osvojenih devet bodova.

Menadžer Brentforda Tomas Frank može da bude zadovoljan napadačkim potencijalom ekipe koja je do sada postigla 15 golova i treća je po efikasnosti u Premijer ligi, a ispred nje su samo Totenhem i Mančester siti. "Pčele" su 10 od tih 15 golova postigle na svom terenu na kojem su poražene samo jednom u poslednjih osam mečeva u Premijer ligi što će Arsenalu svakako biti na pameti danas.

"Tobdžijama" je iznenadna pauza što se tiče Premijer lige možda i dobro došla pošto su u prethodnom kolu poraženi od Mančester junajteda sa 3:1 posle pet startnih pobeda. Ekipa Mikaela Arteta imala je priliku da podigne samopouzdanje i u Ligi Evrope pošto je u Švajcarskoj savladala Cirih sa 2:1.

Arsenal bi trijumfom protiv Brentforda moga da se vrati na čelnu poziciju, a trenutno je treći iza Mančester sitija i Totenhema koji su već odigrali svoje utakmice i ostvarili pobede.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Brentford je u boljoj situaciji u odnosu na Arsenal. Franka neće moći da računa na Kristijana Norgarda i Itana Pinoka, dok nije sigruno da će u timu biti Serhi Kanos. Arteta sa druge strane ima više problema pošto će meč protiv Brentforda preskočiti Ris Nelson, Muhamed Elneni i Oleksandr Zinčenko, dok su pod znakom pitanja Tomas Partit, Sedrik Soareš i Emil Smit Rou.

Brentford i Arsenal nisu odigrali mnogo međusobnih mečeva, a samo dva su bila u Premijer ligi prošle sezone i oba tima su ostvarila po jednu pobedu. Odigrali su i jedan meč u Liga kupu u kojem je Arsenal bio bolji sa 3:1, dok je u tri prijateljske utakmice Arsenal slavio dva puta, a Brentford jednom.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!