DA LI SE BAJER KONAČNO BUDI? Verderu fali konstantnost

M.T.

17. 09. 2022. u 11:04

"FARMACEUTI" i dalje u donjem domu Bundeslige.

ДА ЛИ СЕ БАЈЕР КОНАЧНО БУДИ? Вердеру фали константност

Profimedia

Još uvek se čeka buđenje Bajera iz Leverkuzena, a "farmceutima" bi to možda moglo da se dogodi danas kada na ''BajArenu'' od 15.30 dolazi Verder iz Bremena u sedmom kolu Bundeslige.

Bajer je još uvek daleko od prošlosezonske forme koja mu je na kraju donela treće mesto u šampionatu i plasman u Ligu šampiona, ali deluje da se polako nazire svetlo na kraju tunela. Farmaceuti su doživeli četiri poraza u prvih pet kola Bundeslige, ali su uspeli da pobedom protiv Majnca i remijem u prošlom kolu sa Hertom konačno i dođu do bodova. Ipak, to nije još uvek dovelo do pomeranja Bajera iz donjeg doma Bundeslige i tim trenera Žerarda Soanea i dalje je pretposlednji na 17. poziciji sa četiri osvojena boda iz šest kola.

Naznake dolaska boljih vremena Farmaceuti su prikazali i u Ligi šampiona gde su u utorak uspeli da pred svojim navijačima savladaju sa 2:0 Atletiko Madrid pa bi na krilima tog trijumfa mogli da zagorčaju život i Verderu.

Ekipa iz Bremena je uspela da se vrati u Bundesligu i prilično dobro krenula u sezonu što bi mogao da bude znak da Verder može da se stabilizuje i ostane u elitnom društvu. Ekipa Olea Vernera je startovala sa pobedom i dva nerešena rezultata u prva tri kola, ali su očekivanja malo spalsnula pošto su u naredna tri kola zeleno-beli doživeli dva poraza uz jednu pobedu.

U prethodnom kolu Verder je poražen minimalnim rezultatom od Augzburga i poslešest kola nalazi se na devetom mestu sa osam osvojenih bodova. Verder ima prilično efkasan napad, treći najbolji u ligi sa 12 golova, ali osnovni problem je odbrana koja je kapitulirala 11 puta u prethodnih šest kola.

Oba tima imaju određene probleme sa povređenim igračima. Bajer je u nešto težoj situaciji pošto u timu za meč protiv Verdera neće biti Andreja Luneva, Ezekijela Palasiosa, Florijana Virca, Amine Adlija i Karima Belarabija. Situacija je tek nešto bolja u timu iz Bremena koji ne može da računa za ovo gostovanje na Leonarda Bitenkura, Žan-Manuel Mboma, Erena Dinkčija i Dikenija Slifua.

U međusobnim susretima za nijansu je bolji Bajer sa tri pobede, dok Verder ima dva, a čak pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Farmaceuti su pokazali protiv Atletika da mogu dobro da igraju i na krilima tog trijumfa mogli bi da savladaju Verder.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)