BASKIJCI BI DO ČETVRTE POBEDE: Rajo spreman da spusti rampu Atletik Bilbau

M.T.

17. 09. 2022. u 13:40 >> 13:40

DVA tima deli tri boda na tabeli.

БАСКИЈЦИ БИ ДО ЧЕТВРТЕ ПОБЕДЕ: Рајо спреман да спусти рампу Атлетик Билбау

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Atletik Bilbao dobro je počeo sezonu u La Ligi i želeće da nastavi u istom ritmu kada večeras od 21 sat na stadionu ''San Mames'' bude gostovao Rajo Valjekano u šestom kolu španskog šampionata.

Baskijci su prošlu sezonu okončali na osmom mestu u prvenstvu i za sada deluje da su spremni i za bolji plasman. Tim Ernesta Valverdea probaće da protiv Rajo Valjekana stigne do četvrte pobede u sezoni pošto je u prvih pet kola tri puta slavio i po jednom odigrao nerešeno i izgubio. U prethodnom kolu je Atletik Bibao savladao Elče i tako se oporavio od prvog poraza u sezoni koji je doživeo minimalnim rezultatom od Espanjola.

Valverde je maksimalno zategao odbranu koja je u pet kola primila samo dva gola i od koje su bolje samo Barselonina i Viljarealova koje su samo jednom kapitulirale, a Atletik je trenutno na šestom mestu u šampionatu sa 10 osvojenih bodova.

Rajo Valjekano takođe može da bude zadovoljan kako se trenutno stvari odvijaju. Tim trenera Adonija Iraole do sada je uspeo da ostvari dve pobede, dva puta je poražen i jednom je igrao nerešeno. U prethodnom kolu Rajo je savladao Valensiju sa 2:1 i tako prekinuo seriju od dva poraza doživljenih od Majorke i Osasune.

Rajo Valjekano je trenutno na devetoj poziciji sa sedam osvojenih bodova i pobedom bi se pomerio bliže vrhu. Iraolina ekipe igra dosta tvrdo pošto je primila pet golova u prethodnih kola, a isto toliko je i postigla.

Valverde za utakmicu protiv Rajo Valjekana ne može da računa na Andera Ereru, Jurija Berčičea, Mikela Balenziagu, Žulena Agirezabalu i Danija Vivijana dok još uvek postoji šansa da u timu bude Mikel Vesga. Što se tiče Rajo Valjekana, oni će na gostovanju u Baskiji biti bez Salvija Sančeza, Dijega Lopeza, Andresa Martina i Raul de Tomasa.

Kada je u pitanju tradicija međusobnih utakmica ova dva tima, prednost je na strani Baskijaca. Atletik Bilbao je u poslednjih 10 mečeva uspeo da trijumfuje sedam puta, dok je Rajo Valjekano u dva navrata slavio, a samo jedna utakmica je završena nerešenim rezultatom. Iako je Rajo Valjekano prošle sezone uspeo da slavi u Baskiji, domaći teren je jedan od najjačih aduta Atletika i zbog toga je favorit u ovom meču.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju