SRPSKA KOLONIJA STIŽE U RUMUNIJU: Kluž strepi od prvaka Jermenije

Novosti online

13. 07. 2022. u 10:12

PRVAK Rumunije dočekuje Pjunik u revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

СРПСКА КОЛОНИЈА СТИЖЕ У РУМУНИЈУ: Клуж стрепи од првака Јерменије

FOTO: AP/Tanjug

Kluž je razočarao na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Rumunski prvak odigrao je samo 0:0 sa jermenskim Pjunikom u Jerevanu. Međutim, sada su stvari drugačije, "akademija" stiže na stadion "Konstantin Radulesku" gde su domaći veliki favoriti.

Kluž je uprkos porazu u poslednjem kolu stigao do pete uzastopne titule u rumunskoj Ligi 1. "Železničari" su se odlučili za kompletan remont pred start nove sezone. Stadion "Konstantin Radulesku" su napustila čak trinaestorica fudbalera - Florin Stefan, Valentin Kostače, Runar Sigurdson, Mateo Sušić, Denis Kjobatariu, Ulrih Meleke, Aleksandru Čipčiu, Rašid Buhena, Karlo Letica, Rares Ispas, Mihai Butean, Danijel Paraskiv i Bilal Omrani.

Odlučio je trener Dan Petresku da je ekipi potrebana sveža krv, a to je uradio prilično bombastično, potpisavši čak sedam igrača. Zvezde prelaznog roka, bar za standarde Rumunije, bili su Danac Vito Hamersšoj Mistrati i Španac Hefte Bitenkur. 

Mistrati je za 400.000 evra stigao iz Randersa, dok je Bitenkur kao najbolji pojedinac iz redova Farula pojačao popularni "ćefere". Pored pomenutog tandema, iskusnom stručnjaku na raspolaganju su još i Kristofer Braun, Karlo Mucić, Karlo Muhar, Nikolae Karnat i Sebastijan Serduik.

Kluž je u pripremnoj fazi upisao pet trijumfa, padali su redom Koper, Napredak, Partizan, Hajduk Split i Unirea. 

Prvak Jermenije Pjunik iz Jerevana ima težak zadatak na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Popularna "akademija" dočekaće od 18 časova rumunski Kluž na svom "Vazgen Sargasjan" stadionu.

Pjunik je do trona stigao u završnici tamošnje Premijer lige. Naime, puleni Egiše Melikjana odoleli su pritisku Ararata, jedan bod viška je bio dovoljan za veliko slavlje u prestonici. Ekipa je doživela nekoliko promena koje bi mogle da utiču na nastupe u narednoj sezoni.

Najbolji fudbaler minule takmičarske godine Ugo Firmino preselio se u redove pomenutog Ararata. Portugalac koji je postigao 16 i namestio pet golova dobio je odličnu finansijsku ponudu najbogatijeg kluba u državi. Serž Deble pojačao je kazahstanski Tobol, dok je Hoze Kabralo slobodan u izboru nove sredine.

Uzvratio je Pjunik Araratu, u kontra smeru su stigli Ukrajinac Sergij Vakulenko i Nigerijac Jusuf Otubanjo, dok je iz Škupija stigao iskusni Marjan Radeski. Interesantno, u redovima petnaestostrukog šampiona Jermenije nastupaju čak četiri srpska fudbalera - Boris Varga, Zoran Gajić, Nemanja Mladenović i Uroš Mladenović.

NAŠ TIP: 1X&2-4 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)