Velšani u slavljeničkoj atmosferi dočekuju "lale"

V.D.

08. 06. 2022. u 11:01 >> 11:06

Večeras od 20.45 na Gradskom stadionu u Kardifu očekuje nas meč drugog kola u grupi A4 gde domaći Vels dočekuje Holandiju

Велшани у слављеничкој атмосфери дочекују лале

FOTO: EPA

Izabranici legendarnog fudbalera Mančester junajteda a sada selektora Rajana Gigsa uspeli su da se plasiraju na Svetsko prvenstvo koje će se na jesen održati u Kataru. Ekipa predvođena kapitenom Geretom Bejlom izborila je ovaj plasman prvi put nakon 64 godine.

Zanimljivo je da Gigs nikada kao igrač ove reprezentacije nije uspeo da odvede svoj tim na Mundijal ali mu je to pošlo za rukom kao selektoru već u prvom ciklusu.

Vels je poražen od Poljske u prvom kolu na "Tarčinski areni" u Vroclavu iako su poveli sa 1:0 golom Džonatana Viliamsa fudbalera Svindona u 52. minutu meča. Poljaci su nakon primljenog gola zaigrali ofanzivnije i golovima mladog napadača Kaminskog i ofanzivca Šarlota, Sviderskog uspeli da slave nakon 90. minuta.

Velšani su u taj meč ušli sa rezervnim timom kako bi odmorili ključne igrače za meč sa Ukrajinom koji su odigrali četiri dana kasnije.

Na stadion u Kardifu 5. juna se odigrao meč "života" za obe reprezentacije. Ratom pogođena Ukrajina je bila silno motivisana da savlada domaće i da zaigra na Mundijalu.

Bili su mnogo bolji tim na tom meču, napadali, stvarali šanse, imali posed od čak 63% ali Vels je imao više sreće jer je u 34. minutu nakon slobodnog udarca kapitena i legende reprezentacije, Gereta Bejla, lopta pogodila fudbalera Vest Hema Andreja Jarmolenka, promenila putanju i završila iza leđa golmana Buščana.

U nastavku meča, gosti su sve dali od sebe da bar poravnaju rezultat ali im to nije pošlo za rukom.

Vels se odlično branio, ispunio je zacrtani cilj i doneo veliko slavlje na stadionu u Kardifu a i širom zemlje.

Gosti iz zemlje vetranjača i lala su u prvom kolu deklasirali Belgiju. To je narandžastima bila prva pobeda nakon punih 25 godina nad velikim rivalom.

Meč u Briselu na iznenađenje mnogih završen je rezultat 4:1. Strelci za Holandiju bili su: Bergvijn, Damfriz i dva puta Depaj dok je počasni pogodak za domaće bio delo Batšuajia u nadoknadi vremena.

Gosti su veliki favoriti na ovom meču. Pitanje je koliko su reprezentativci Velsa "otreznili" nakon slavlja nad Ukrajinom i sumnjamo da će pružiti i neki veći otpor a i pitanje je u kakvom će sastavu selektor Gigs izaći na megdan "lalama".

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri