NAVIJAČI RAZOČARANI, BELGIJA MORA BOLJE: "Crveni đavoli" dočekuju Poljsku (VIDEO)

Novosti online

08. 06. 2022. u 11:39

HOLANDIJA je pregazila izabranike Roberta Martineza sa 4:1 i tako im nanela jedan od najtežih poraza poslednjih godina.

НАВИЈАЧИ РАЗОЧАРАНИ, БЕЛГИЈА МОРА БОЉЕ: Црвени ђаволи дочекују Пољску (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Belgije pokušaće da se iskupi za debakl na svom terenu u premijernom susretu grupe "A4" Lige nacija. Selekciju koja je na FIFA rang-listi druga na planeti savladala je Holandija sa ubedljivih 4:1. Večeras na istom mestu gostuje Poljska koja je trijumfom započela takmičenje. "Orlovi" su u Vroclavu bili bolji do Velsa rezultatom 2:1.

Činjenica je da Belgija ne pridaje mnogo značaja Ligi nacija, a o tome svedoče i reči Kevina de Brujnea koji je izjavio da je ovo potpuno besmisleno takmičenje. Ipak, ovako lošu igru u prvom kolu niko nije očekivao.

Koliko god ne voleli Ligu nacija, dozvolili su sebi poniženje koje im navijači neće tako lako oprostiti. "Lale" su pregazile rivala sa 4:1 i naneli mu jedan od najtežih poraza poslednjih godina. I to posle punih 25 godina koliko je Belgija odolevala susedima u odmeravanju snaga!

Holandija pak otkako ju je preuzeo Luj van Gal ne zna za poraz. Niže dobre rezultate, niže pobede, iako selektor povremeno, zbog izjava, izgleda kao da su ga ozbiljno stigle godine. Ali kada se pogledaju rezultati na terenu, ispada da je Luj mlađi nego ikad.

Frenki de Jong je dominirao terenom u prvom poluvremenu, od njega je stigalo dodavanje Stivenu Bergvajnu za vodeći gol u 40. minutu. Dve promene u sastavu Belgije nisu donele ništa dobro domaćinu. Štaviše, u razmaku od 15 minuta, od 51. do 66. još tri puta se zatresla mreža iza leđa Minjolea. Dva puta je bio precizan Depaj, jednom Damfris.

Kao da im je bilo žao komšija, usporili su Holanđani u finišu, pa se "crvenim đavolima" ukazala prilika da ublaže poraz. Gol koji je postigao Kastanj je poništen posle VAR intervencije, dok je Mertens pogodio stativu u velikoj prilici, ali u poslednjim trenucima Batšuaji je doneo gol koji Belgijancima mnogo ne znači na kraju.

Liga nacija je startovala utakmicom u Vroclavu, u kojoj je Poljska slavila trijumf protiv Velsa – 2:1.

Do trijumfa na "Tarčinski areni" domaći su došli golovima u finišu susreta. Velšani su poveli u 52. minutu pogotkom Džonatana Vilijamsa, veznjaka Svindona. 

Preokret je najavio Kaminski, koji je izjednačio u 72, a kompletirao ga je napadač člana MLS lige Šarlota Šviderski golom u 85. minutu.  

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna