IMUNIZACIJA U AUTOBUSU: Na trgu slobode u Novom Sadu mobilni punkt za vakcinaciju

Lj.P.

21. 05. 2021. u 16:08

AUTOBUS JGSP „Novi Sad“ adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv Korona virusa postavljen je danas na Trgu slobode, u centru Novog Sada, a građani će tu narednih dana imati mogućnost da, od 10 do 20 časova, prime Sinofarm ili Fajzer vakcinu.

ИМУНИЗАЦИЈА У АУТОБУСУ: На тргу слободе у Новом Саду мобилни пункт за вакцинацију

FOTO: Pres služba grada

Početku rada ekipa koje obavlja imunizaciju na ovom punktu prisustvovao je član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić koji je pozvao Novosađane da dođu i da se vakcinišu.

- Danas počinje sa radom još jedan, četvrti vakcinalni punkt u Novom Sadu. Ovom prilikom želim da se zahvalim preduzeću JGSP Novi Sad što je ustupilo svoje vozilo kako bi ga, po propisanim standardima adaptirali u mobilni punkt i vršili imunizaciju na različitim lokacijama u gradu. Narednih nekoliko dana građani će moći da se vakcinišu u centru, a sledeće nedelje autobus će biti smešten u Univerzitetskom kampusu - izjavio je dr Dragan Stajić.

Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselina Bojata punkt u autobusu ima za cilj i da animira mlađu populaciju koja još uvek nije u dovoljnom broju vakcinisana.

-Mi ih ne krivimo, do skoro je akcenat bio na imunizaciji starijih sugrađana i radno sposobnog stanovništva. Ipak, imamo razloga za optimizam, ovog vikenda podelićemo dvesta pedeset hiljaditu dozu vakcine, a oko 110 hiljada sugrađana vakcinisano je sa obe doze. Ukinuli smo noćnu smenu u Respiratornom centru, sve činjenice govore u prilog tome da sa porastom broja vakcinisanih opada broj pacijenata koji se javljaju na pregled, kao i broj pozitivnih, tako da nedostaje još malo da uđemo u zonu komfora – istakao je dr Veselin Bojat.

Načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje Vojvodine epidemiolog Mioljub Ristić je objasnio da je epidemiološka situacija u Vojvodini i Novom Sadu svakim danom sve bolja, odnosno da se u poslednjih deset dana beleži ispod 200 novih slučajeva na teritoriji Pokrajine i ispod 50 na teritoriji Novog Sada. Dodao je da je u Novom Sadu dve doze primilo najmanje 40 posto građana i da je populacija na koju je od početka procesa imunizacije stavljen akcenat izuzetno pokrivena, a da se sada, edukacijom i dostupnošću vakcine treba motivisati i mlađa populacija.

Događaju je prisustvovao i direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić koji je u ime zaposlenih u JGSP izrazio zadovoljstvo što su imali priliku da doprinesu procesu masovne imunizacije i učine vakcinu dostupnom u različitim delovima grada. On je objasnio da je za te potrebe na raspolaganje stavljeno jedno mini-vozilo koje je opremljeno u skladu sa instrukcijama nadležnih zdravstvenih institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda