EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U GORNJEM MILANOVCU: Preminula jedna osoba, u "crvenoj" zoni 27 pacijenata

M. B.

03. 05. 2021. u 10:28

JOŠ jedna osoba je, nažalost, preminula u "crvenoj" zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. U ta njena tri kovid odeljenja, trenutno se leči 27 pacijenata.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Преминула једна особа, у црвеној зони 27 пацијената

Foto: M.Bošnjak

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju hospitalizovano je 13, osam na Neurologiji i šest na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 25, jedan negativan, jedan čeka rezultate testiranja. U poslednja 24 časa, primili smo na lečenje jednu osobu, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Ukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, po podacima milanovačkog Doma zdravlja,  ovde je 3.187, od kojih je 1.461 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.187 lica, uz nažalost 114 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)