POTRAGA ZA PLAVIM ZECOM: Premijera večeras u Pozorištu mladih u Novom Sadu

J. S.

28. 04. 2021. u 11:30

PO motivima čuvene pesme „Plavi zec“ Duška Radovića, u Pozorištu mladih u Novom Sadu večeras u 18 sati premijerno će biti izvedena predstava „Potraga za plavim zecom“. Autori teksta su Irina Subakov, Marija Radovanov, Slobodan Ninković, Saša Latinović i Emilija Mrdaković, koja je ujedno i rediteljka predstave.

ПОТРАГА ЗА ПЛАВИМ ЗЕЦОМ: Премијера вечерас у Позоришту младих у Новом Саду

Foto: Pozorište mladih NS

Ideja da se ova pesma postavi na scenu stigla je od upravnika Pozorišta mladih Mihajla Nestorovića. Ovi Radovićevi stihovi, naime, jedno su od omiljenih štiva i njegove dece.

Rediteljka Emilija Mrdaković je ideju prihvatila, a onda je usledio teži deo posla – trebalo je svima omiljenu pesmu nadograditi u verziju, koju će razumeti današnja gebneracija mališana. Jedna od zanimljivosti je da umesto lovca ova predstava ima čak tri detektiva.

- Svako od nas ima svog plavog zeca koji predstavlja naše želje – kaže Mrdakovićeva uz napomenu da je predstava namenjena predškolskoj publici, deci u nižim razredima osnovne škole i,naravno, njihovim roditeljima.

U predstavi igraju: Marija Radovanov, Slobodan Ninković i Saša Latinović. Scenografiju, kostimografiju i dizajn lutaka za ovu premijeru u Pozorištu mladih kreirala je Edna Mačković, a kompozitor je Jovan Špira Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)