MOBILNE EKIPE NA TERENU: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine poziva dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa

Lj.P.

15. 04. 2021. u 13:28

ZAVOD za transfuziju krvi Vojvodine poziva dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa da doniraju dragocenu tečnost, radi održavanja stabilnih zaliha, a ističu da je naglasak na davaocima krvnih grupa sa negativnim RH faktorom. Mobilne ekipe Zavoda će i naredne nedelje biti na terenu širom Vojvodine.

МОБИЛНЕ ЕКИПЕ НА ТЕРЕНУ: Завод за трансфузију крви Војводине позива добровољне даваоце свих крвних група

Foto: R. Šegrt

U ponedeljak 19. aprila, krv će moći da daju stanovnici bele Crkve u Tehničkoj školi od 10 do 14 časova, u Senti u Crvenom krstu od devet do 12 sati, dok će u Novom Sadu transfuziomobil biti parkiran u centru grada od deset do 15 časov.

Narednog dana, odnosno 20. aprila, mobilne ekipe će biti u Obrovcu u Zdravstvenoj stanici od osam do 10 sati, u Tovariševu u Mesnoj zajednici od 10.30 do 12 sati i u Novom Sadu, transfuziomobil će se nalaziti u centru od deset do 15 sati.

Sutradan 21. aprila, priliku da dobrovoljno daju krv imaće žitelji Pančeva u Crvenom krstu od devet do 12 sati, u Somboru u Crvenom krstu od devet do 13 sati, dok će u Novom Sadu, transfuziomobil biti u centru od deset do 15 sati.

U četvrtak 22. aprila, mobilne ekipe će biti u Mošorinu u Mesnoj zajednici od osam do 10 sati, Šu Šajkašu u Mesnoj zajednici od 10.30 do 12 sati, u Zrenjaninu u Mesnoj zajednici Sava Kovačević od osam do 12 sati, u Odžacima u Sportskom centru od devet do 14 časova, a u Novom Sadu transfuziomobič će biti u centru od deset do 15 časova.

Narednog dana, odnosno 23. aprila, priliku da pokažu humanost, imaće meštani Zmajeva, gde će mobilne ekipe biti u Mesnoj zjednici od osam do devet sati, u Ravnom Selu u Osnovnoj školi od 9.30 do 10.30 sati, u Bačkom Dobrom Polju u Osnovnoj školi od 11 do 12 sati, Bođanima u Domu zdravlja od osam do 9.30 sati, u Vajskoj u Domu zdravlja od deset do 11.30 sati, a u Novom Sadu će transfuziomobil biti parkiran u centru od deset do 15 sati.

U subotu, 24. aprila, krv će se prikupljati od dobrovoljnih davalaca u Staroj Pazovi u Osnovnoj školi od devet do 13 časova.

Svi koji žele dobrovoljno da daju krv mogu to učiniti u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu Ulica hajduk Veljka 9a, svakog radnog dana od sedam do 14 časova, svakog utorka u mesecu od sedam do 18 časova i prve subote u mesecu od osam do 12 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna