"PUCALI" NA DRINU! Policija u LJuboviji pronašla tridesetak ilegalnih migranata (FOTO)

V. Mitrić

15. 04. 2021. u 11:40

LjUBOVIJSKI policajci su, u dve odvojene akcije pronašli tridesetak ilegalnih migrana, koji su stigli u ovaj deo Srbije, kako bi otišli, preko Drine, u BiH, a onda gledali kako da se „dokopaju“ Hrvastke na putu neke od većih zemalja EU, što je većini njih životna želja i cilj.

ПУЦАЛИ НА ДРИНУ! Полиција у Љубовији пронашла тридесетак илегалних миграната (ФОТО)

foto: V.Mitrić

U jednoj grupi koja se skrivala u prostorijama ruinirane zgrade „Motela“ pronađeni su migranti koji su iz Pakistana, Libije i Maroka.

Druga grupa je pronađena u prostorijama napuštene zadruge u „Rasadniku“, svi iz Avganistana.

Slična akcija izvedena je i u Banji Koviljači, gde je do ilegalnog migranta Pakistanca stradao smrtno, pre nekoliko dana, dvadesetrogodišnji Avgganistanac.

Migrantima je policija podelila zaštitne maske i  vodu, nakon čega  će autobusom  prevezeni u prihvatne centre.

-Za svaku je pohvalu kako policija prati i reaguje kada su ovi ljudi u pitanju i drži situaciju pod kontrolom u svakom pogledu, brinući o našim sugrađanima, ali i ovim ljudima -kaže Brano Petrović, policijski analitičar iz koga je pun radni vek proveden u policijskim agencijama i tužilaštvu.

-Nije lako da se, u ovakvim uslovima, zaštiti bezbednost i imovina ljudi, ali to ljubovijska policija valjano uspeva radeći profesionalno, posvećeno, zakonito i savesno.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna