SLUČAJNI PEJZAŽI MILICE LAPČEVIĆ I VLADIMIRA ŠOJATA: Postavka u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu

B.G.

13. 04. 2021. u 00:11

IZLOŽBA u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, od ponedeljka 19. aprila do 6. maja, predstaviće Slučajne pejzaže Umetničke asocijacije artterror koju čine vizuelna umetnica i novinar u kulturi Milica Lapčević i filmski montažer i producent Vladimir Šojat.

СЛУЧАЈНИ ПЕЈЗАЖИ МИЛИЦЕ ЛАПЧЕВИЋ И ВЛАДИМИРА ШОЈАТА: Поставка у Савременој галерији у Зрењанину

Foto: B.G.

Delovanje ove umetničke grupe u zajedničkim projektima bazira se na principu nezavisne, otvorene platforme multidisciplinarnosti i eksperimenta, u traganju za različitim konceptualnim i kompozicionim rešenjima (pokretne) slike.

Većina video radova se bazira na poetsko-performativnim zabeleškama u kojima su često sami autori izvođači, uz vizuelno i simboličko promišljanje kontroverznih društvenih i filozofskih pitanja. Autori uvode angažovane, kritičke i ironične načine obrade tema, kao i refleksivno posmatranje uzajamnog stvaralačkog i ličnog odnosa.

Foto: B.G.

Pored nekoliko video instalacija, artterror se, u periodu od tri decenije, predstavio na velikom broju festivala i izložbi u zemlji i inostranstvu: u Stokholmu, Geteborgu, Njujorku, Parizu, Desau, Firenci, Londonu, Sofiji, Atini, Solunu, Vigou, Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu, Vršcu, Podgorici, Klermon Feranu, Moskvi, Kelnu, Oslu, Vroclavu, San Francisku, Pasadeni i Bergenu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna