LETAK O VAKCINACIJI ZA SVAKOG GRAĐANINA: Opština Svilajnac šalje obaveštenja na kućnu adresu

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 04. 2021. u 17:46

KAKO bi građane upoznala sa vakcinacijom, Opština Svilajnac odštampala je 250 plakata i 11.000 letaka sa svim podacima o vakcinaciji i kontakt telefonima.

ЛЕТАК О ВАКЦИНАЦИЈИ ЗА СВАКОГ ГРАЂАНИНА: Општина Свилајнац шаље обавештења на кућну адресу

FOTO: Z. Gligorijević

Plakati su podeljeni svim mesnim zajednicama, a leci poslati poštom svakom stanovniku ove opštine.

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, kaže da su spremni i da organizuju prevoz za one koji su zainteresovani za imunizaciju, tako da ne postoji tehnički problem da onaj ko želi, ne dobije vakcinu.

FOTO: Z. Gligorijević

Opština Svilajnac i Dom zdravlja danas su organizovali vakcinaciju u selima Vojska i Gložane.

- Švajcarska jeste bogata zemlja, ali naša Srbija više vodi računa o ljudima i njihovom zdravlju, dok se u Švajcarskoj sve bazira na kapitalu. Naš zdravstveni sistem mnogo dobro funkcioniše, veoma sam zadovoljna i zato sam rešila da se vakcinišem ovde, iako sam švajcarski državljanin – kaže za „Novosti“ Miljana Ljubisavljević (64) iz Gložana.

Priliku da se vakciniše u svom mestu iskoristila je i Kristina Đukić (21), jer je, kaže, shvatila da će svi kad-tad morati da se vakcinišu, pa je došla „da prebrine“.

Dragana Radević, zamenica predsednika opštine Svilajnac, kaže da je imunizacija na terenu započeta, jer više nije obavezna prijava preko e-uprave.

FOTO: Z. Gligorijević

- Većina naših sugrađana živi u selima, pa smo im omogućili da se prijave kod šefova mesnih kancelarija i da se vakcnišu u svojim selima samo uz ličnu kartu. Imunizacija je završena u Kušiljevu, Sedlaru, Grabovcu i Bobovu, a biće organizovana svuda gde postoji zainteresovanost građana – kaže Radevićka i dodaje da se i ona vakcinisala, pa poziva svoje sugrađane da i oni budu odgovorni i prema sebi i prema drugima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!