ČISTE PLASTIKU IZ NIŠAVE: Pirotska Regionalna deponija promoviše ekologiju

V.Ć.

31. 03. 2021. u 20:08

SANITARNA regionalna deponija Muntina padina u Pirotu, pokrenula je akciju čišćenja plastičnog otpada koji je u priobalju Nišave “okitio grane i vrbake nakon nedavne bujice u koritu Nišave koja je nosila sve pred sobom i pokupila razbacane kese i flaše sa divljih deponija u uzvoenim mestima.

ЧИСТЕ ПЛАСТИКУ ИЗ НИШАВЕ: Пиротска Регионална депонија промовише екологију

Foto: V.Ć.

Akcija se realizuje uz pomoć pirotske Gradske uprave i reciklažnog centra “Amala”. Kako nam je kazao Nebojša Ivanov, direktor Deponije, cilj je svakako da se očisti priobalje, ali i da se istovremeno povede kampanja protiv upotrebe plastike u svakodnevnom živtu.

- Svaka porodica bar jednom dnevno upotreni plastičnu kesu kao ambalažu, a plastika ne najveće zlo po okolinu jer je za njeno razlaganje potrebno mnogo vremena, odnosno vekova. Moramo da razmišljamo o zelenim sertifikatima, odnosno da sve firme, pekare i slične radnje svoju robu pakuju u papirnoj ambalaži umesto u plastičnoj-kaže Ivnov i dodaje da bi se izdavanjem zelenih sertifikata preduzećima motivisale i firme i građani da upotrebljavaju papir, umesto pogubne plastike.

Inače Deponija ulazi u projekat “reciklažnog dvorišta” odnosno prikupljanja otpada na kućnom pragu. Na taj način otpad se ne bi nekontrolisao bacao, tačnije prikupljao bi se i zatim reciklirao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!