VIDEO I SCENSKA DELATNOST: Zanimljive novine za buduće gimnazijalce u Pirotu

V.Ć.

29. 03. 2021. u 15:12

PIROTSKA Gimnazija priprema novine za buduće srednjoškolce ove ustanove, koji je prvu godinu upisati na jesen.

ВИДЕО И СЦЕНСКА ДЕЛАТНОСТ: Занимљиве новине за будуће гимназијалце у Пироту

Foto: V.Ć.

Osim standardnih smerova:društevno-jezičkog i prirodno-matematičkog, kao i bilinglavnog odeljenja u kome se nastava prati i uči paralelno na srpskom u francuskom jeziku, kao i smera za đake koji su naročito talentoavani za informatiku i računastvo, oni koji imaju posebanog dara za video scensku delatnost, po prvi put će moći da upišu i taj smer i školuju se.

Ovaj smer se izučava u samo pet škola u Srbiji, a jedna od njih je i ova obrazovna ustanova u Pirotu.

- Sve je veće interesovanje mladih za film, video, spotove, internet, reklame i slična ostvarenja i novi smer je posvećen upravo tome. Uz veliki broj opšteobrazovnih predmeta, đaci će izučavati scensku i audio vizuleno umetnost i time mogu da odgovore potrbema kulture i umetnosti-kaže Ivana Kostadinović, direktorka Gimnazije.

Prijava zainzeresovanih budućih srednjoškolaca sa posebnim sposobnostima za ovu oblast je od 12. do 16.aprila u školi, a polaganje 16.maja. Test iz opšte kulture koji je okosnica prijemnog ispoita, sadržaće pitanja iz srpskog jezika i književnosti, muzičke i likovne umetnosti i istorije. Tokom školovanja đaci će izučavati fimlsku i pozorišnu umetnost,različite audio-video forme, medije, izradu raznih video ostavrenja i slične stvari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)