NABAVKA KOTLOVA ZA DOMAĆINSTVA: Užicu od Ministarstva za zaštitu životne sredine 19 miliona dinara

N.J.

26. 03. 2021. u 09:55

MINISTARKA za zaštitu životne sredine Irena Vujović i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević potpisale su tri ugovora vredna ukupno 19 miliona dinara, a koji se odnose na smanjenje aerozagađenja u gradu na Đetinji.

НАБАВКА КОТЛОВА ЗА ДОМАЋИНСТВА: Ужицу од Министарства за заштиту животне средине 19 милиона динара

Foto: Grad Užice

- Užice je dobro pripremilo projekte, mi smo ubrzali sprovođenje konkursa, kako bismo odmah prebecili novac lokalnoj samoupravi. Verujem da ću uskoro biti na terenu kako bih se uverila u napredak radova - naglasila je ministarka Vujović.

Gradonačelnica Užica je istakla da će 14 miliona dinara biti utrošeno za nabavku gasnih kotlova za domaćinstva.

- Pored ubrzane gasifikacije u domaćinstvima, 4 miliona dinara biće utrošeno nazamenu kotla u vrtiću "Bambi", a preostalih 730.000 namenjeno je za pošumljavanje. Uz novac koji za ove poslove izdvaja grad, investicije će značajno doprineti smanjenju aerozagađenja - rekla je Jelena Raković Radivojević.

Na sva tri konkursa Ministarstva za zaštitnu životne sredine, Užice je dobilo "zeleno svetlo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)