EPIDEMIJA U NEGOTINU: U poslednja 24 časa 25 novoobolelih od kovida, jedna osoba preminula

S.M.J.

24. 03. 2021. u 16:39

U OPŠTINI Negotin na osnovu 72 testa, uzorkovana 23. marta, evidentirano još 25 kovid pozitivnih slučajeva.

ЕПИДЕМИЈА У НЕГОТИНУ: У последња 24 часа 25 новооболелих од ковида, једна особа преминула

Foto: S.M.Jovanović

Pozitivan rezultat zabeležen je kod 11 osoba ženskog pola od kojih najmlađa ima 16, a najstarija 88 godina, ali i kod 14 muškaraca od 33 do 78 godina. Reč je o testiranima u utorak, 23. marta.

U tom periodu je u kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja uzorkovano 59 osoba antigen testovima, dok je iz referentnih laboratorija iz Beograda i Niša stigao rezultat PCR testiranja za još 13 osoba sa prebivalištem u opštini Negotin.

Na bolničkom lečenju je 51 pacijent sa upalom pluća i srednje teškom i težom kliničkom slikom, od kojih je 20 na konstantnoj kiseoničkoj podršci. Najviše ih je na internom odeljenju, 22 pacijenta, na grudnom se leči 17, a na neurologiji 12 pacijenata. Na ova tri odeljenja ima 65 postelja te u Zdravstvenom centru razmatraju da ukoliko bude bilo potrebe još neka od bolničkih odeljenja proglase crvenom zonom.

Samo tokom prethodnog dana primljeno je sedmoro novih pacijenata. Jedan muškarac je nažalost preminuo od posledica virusne infekcije, što je 17. smrtni slučaj na kovid odeljenjima u martu.

Tri pacijenta su transportovana na dalje lečenje u Kruševac, jedan u Kovid bolnicu Batajnica, dok je pet osoba otpušteno iz bolnice.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede