JP „STANDARD“ DOBIO NOVI KAMION: Obnovljenim voznim parkom do novih poslova

Z. G.

19. 03. 2021. u 20:45

VOZNI park komunalnog preduzeća „Standard“ bogatiji je za kamion od 400 konja i 15 kubika.

ЈП „СТАНДАРД“ ДОБИО НОВИ КАМИОН: Обновљеним возним парком до нових послова

Foto: Z. Gligorijević

On će biti ekonomičniji, jer zamenjuje dva kamiona, ali i znatno ubrza odvoz i dovoz materijala i omogućuje čišćenje reka drugog reda. Vozni park je u poslednjih 15 godina kompletno obnovljen uz pomoć lokalne samouprave i iz sopstvenih sredstava. Čine ga preko 50 vozila, među kojima pet radnih mašina velikog kapaciteta, utovarivači, rovokopači, cisterne...

- Kada smo došli 2004. godine imali su jedan buldozer i tri kamiona, od kojih su dva bila neispravna, a iz smećara je smeće ispadalo po ulici. Rešili smo da počnemo da kupujemo građevinske mašine i kamione i da „Standard“ vrši usluge koje su vršili drugi. Kada smo kupili nove mašine, „Standard“ je već od 2006. godine zarađivao za plate zaposlenih. Da toga nije bilo, 80 odsto radnika ostalo bi bez posla – ocenio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i dodao da Skupština grada puni budžet ovog komunalnog preduzeća tako što ga angažuje za poslove poput adaptacije škola, domova kulture, kanalizacije...

Foto: Z. Gligorijević

Direktor JP „Standard“ Miloš Lukić kaže da je bilo vreme da stari kamioni, koji su prevezli tone i tone materijala, ode u penziju.

- Novi kamion koristićemo za realizaciju tri velika vodovodna projekta. Kancelarija za javna ulaganja odobrila nam je 30 miliona dinara za izradu vodovoda u Trnavi, 40 miliona dinara za Donji Majur i i milion evra za zamenu čeličnog cevovoda Jagodina-Ribare – kaže Lukić i dodaje da ovo preduzeće ima rezervne delove za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, koje ima retko koje komunalno preduzeće u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni