ZLATO ZA "ANASTASIJU" I "BAČIJU": Uspeh umetničkog fotografa Bojana Petrovića iz Paraćina

Z. RAŠIĆ

19. 03. 2021. u 08:25

NA tri međunarodna foto-konkursa - u Srbiji, Makedoniji i Turskoj, fotografije Paraćinca Bojana Petrovića, inače člana Foto-grupe Art team, osvojile su 10 nagrada - po dve zlatne i srebrne medalje i šest diploma.

ЗЛАТО ЗА АНАСТАСИЈУ И БАЧИЈУ: Успех уметничког фотографа Бојана Петровића из Параћина

Bojan Petrović i nagrađena “Bačija”

Dva zlata zavredele su "Anastasija" i "Bačija", prva na izložbi "Andromeda" u turskom gradu Adana, gde je Petrović dobio još tri diplome, dok je "Bačija" osvojila zlato na međunarodnoj izložbi "Selo" koju je upriličio Foto-klub iz Smedereva.

- "Anastasija" je nastala na foto-safariju u organizaciji naše Art team grupe i Društva za očuvanje tradicije "Petrus" iz Zabrege. Takođe, dve srebrne medalje i jednu diplomu osvojio sam u Severnoj Makedoniji na izložbi "Kičevo" - kaže Petrović.

Na ovim takmičenjima bilo je od 200 do 250 učesnika koji su poslali između 3.000 i 4.000 umetničkih fotografija. Petrović dodaje da trenutno sa svojom foto-grupom, koja je ozvaničena decembra prošle godine, priprema nekoliko projekata u cilju razvoja i promocije fotografije, za šta su dobili podršku nekih paraćinskih ustanova kulture.

Nagrađena fotografija “Anastasija”

- Sa Bibliotekom "Dr Vićentije Rakić" sarađivaćemo u pripremi izložbe "Dete i knjiga" povodom Dana deteta, a već neko vreme Art team sarađuje sa ovdašnjom TO na izradi prezentacije grada. Pokrenuli smo, takođe, priču sa Kulturnim centrom o ozbiljnoj monografiji Paraćina - zaključuje Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru