TUGA I NEVERICA U PIROTSKOM SELU: Izgorela tek obnovljena kuća porodice Penčić, osmočlana porodica bez krova nad glavom (FOTO)

V. Ć.

18. 03. 2021. u 16:54

U PIROTSKOM selu Staničenje, izbio je požar u domaćinstvu Penčića, koji je uništio tek obnovljenu kuću.

ТУГА И НЕВЕРИЦА У ПИРОТСКОМ СЕЛУ: Изгорела тек обновљена кућа породице Пенчић, осмочлана породица без крова над главом (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Vatrena stihija je zahvatila najpre spratni deo kuće koje je kompletno renovirana prošle godine. Članovi porodice medicinske sestre Tatjane Penčić, uspeli su na vreme da napuste kuću, ali ništa nisu uspeli da iznesu, tako da je osim krova, izgorelo i kompletno pokućstvo, obuća, odeća i sve ostalo.

Vartogasci su reagovali na vreme, međutim, šteta je ogromna, pa će Penčićima biti neophodna pomoć kako bi zgradu sanirali i mogli ponovo da se vrate i žive u njoj, ili izgrade novu kuću.

Osmočlana porodica u kojoj žive tri generacije, trenutno je smeštena kod prijatelja i poznanika u selu. Prema rečima Milana Penčića, Tatjaninog sina, porodica će najverovatnije morati da potraži stan u Pirotu, dok se kuća ne obnovi ili izgradi nova s obzirom da je zbog visoke temperature došlo do krivljenja zidova i pucanja betonske kontrukcije.

Istraga će utvrditi razloge koji su doveli do požara, mada se ne isključuje mogućnost da su vatru izazvale instalacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a