PODIŽU SARADNJU NA VIŠI NIVO: Grad Vršac i Sportski savez Srbije najavljuju organizaciju novih takmičenja

J. J. BALjAK

13. 03. 2021. u 19:47

SPORTSKI savez Srbije odavno je prepoznao Vršac kao jedan od sportskih centara, u koji na pripreme redovno dolaze brojne domaće i strane reprezentacije i klubovi iz raznih sportova, zbog čega sada sa lokalnom samoupravom pregovaraju o podizanju dosadašnje saradnje na mnogo viši nivo.

ПОДИЖУ САРАДЊУ НА ВИШИ НИВО: Град Вршац и Спортски савез Србије најављују организацију нових такмичења

Foto: Sportski savez Srbije

Tim povodom je u Beogradu održan sastanak sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Markom Rašićem, pomoćnicom gradonačelnice Vršca Tamarom Radočaj i gensekom Sportskog saveza Vršac Jovicom Momirovim.

- Razgovarali smo o podizanju dosadašnje saradnje na viši nivo, što će rezultirati brojnim zajedničkim sportskim akcijama i manifestacijama, a u kojima će biti angažovani svi sportski kapaciteti grada, sa akcentom na Centar "Milenijum". Vrata Vršca uvek su bila i biće otvorena za sve sportiste – naglasio je Marko Rašić.

Tamara Radočaj, kao bivša trofejna košarkaška reprezentativka Srbije, posebno je ponosna na činjenicu što je Vršac, posle mnogo godina, upravo ovog vikenda domaćin završnice Kupa Milana Cige Vasojevića u ženskoj košarci.

- Nažalost, ova velika sportska manifestacija odvija se bez publike, zbog epidemioloških uslova, ali Vrščani će moći ponovo da uživaju u velikim sportskim događajima, čim se sve vrati u normalu. To će povući i angažovanje smeštajnih, hotelskih, ugostiteljskih, trgovinskih i drugih kapaciteta u Vršcu – rekla je Radočajeva.

Momirov je podsetio da je Sportski savez Srbije osnovnim školama podelio i kontigent lopti za više sportova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024