POMOĆ STIGLA U HRVATSKU: Meštani belocrkvanskog sela Kusić odneli humanitarne pakete u Donju Velešnju

J. J. BALjAK

13. 03. 2021. u 15:39

PAKETI humanitarne pomoći, koju su tokom februara prikupljali meštani belocrkvanskog sela Kusić, stigli su u zemljotresom razoreno selo Donje Velešnje, u opštini Kukuruzari, u Hrvatskoj.

ПОМОЋ СТИГЛА У ХРВАТСКУ: Мештани белоцркванског села Кусић однели хуманитарне пакете у Доњу Велешњу

Foto: Opština Bela Crkva

Uz podršku obe lokalne samouprave, i Bele Crkve i Kukuruzara, konzervirana hrana, brašno, ulje, sredstva za ličnu higijenu i kućna hemija bezbedno su dopremljeni onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

-Od opštine Kukuruzari smo dobili saglasnost i potvrdu za nesmetan ulazak u Hrvatsku, bez posedovanja testa na korona virus, a omogućeno je i da vozilo JATP „Bela Crkva“ bude oslobođeno putarine u oba pravca, s obzirom na to da je prevozilo humanitarnu pomoć – objašnjava Mirko Dolovac iz KUD „Vukomir Vidić – Uča“ iz Kusića, koje je i iniciralo ovu humanitarnu akciju.

Ne krije i zadovoljstvo zbog osmeha na licima meštana Donjeg Velešnja, koji su presećni što ih se neko setio u ovim preteškim vremenima.

-Naši stariji meštani nisu zaboravili pomoć koju su im pružili upravo stanovnici Donjeg Velešnja, nakon izlivanja reke Nere davne 1976. godine, kada je bilo poplavljeno više od pola Kusića. Posle toga smo se i pobratimili, tako da je ovo uzvraćanje pomoći logičan sled događaja – dodaje Dolovac.

Inače, ovo je druga humanitarna akcija, koju su Belocrkvani organizovali za pomoć mestima u Hrvatskoj, koja su razorena u zemljotresu. KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ je prethodno prikupio i odneo pomoć svojim koleginicama iz Gline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna