RASTE BROJ ZARAŽENIH: Epidemiološka situacija u Zrenjaninu

B.Grujić

11. 03. 2021. u 15:23

NA sastanku zdravstvenih radnika i gradonačelnika Zrenjanina, Sime Salapure, saopšteno je da broj zaraženih na teritoriji Srednjobanatskog okruga i grada Zrenjanina raste i da je prema najnovijim podacima, trenutno aktivno 383 slučaja, samo u Zrenjaninu.

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Зрењанину

Foto Arhiva

Bolnički kapaciteti u jedinoj gradskoj kovid-jedinici, Opštoj bolnici "Đorđe Joanović", koja raspolaže sa 150 ležaja, za sada su dovoljni da prime novoobolele, ali se i njihov broj blago povećava i trenutno je na bolničkom lečenju 44 pacijenta.  

Istovremeno, u gradu Zrenjaninu, od početka vakcinacije podeljeno je 21.245 doza vakcina - 13.933 za prvu dozu i 7.268 za drugu dozu, sva četiri proizvođača, a munizacija se obavlja po uhodanoj proceduri  na punktovima u sportskoj dvorani "Medison" i zgradi stare specijalističke poliklinike.

Godinu dana nakon pojave prvih slučajeva zaraze koronavirusom u  Srbiji i gradu Zrenjaninu, situacija je i dalje veoma nestabilna i iziskuje poštovanje svih epidemioloških mera Kriznog štaba, odgovornost i disciplinu svih građana, konstatovano je sastanku u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri