ŠALJU MOLITVU ZA OZDRAVLJENJE VLADIKE ATANASIJA: U dvorištu Domu kulture u Gračanici postavljen restaurirani spomen krst

D. Z.

01. 03. 2021. u 21:29

ШАЉУ МОЛИТВУ ЗА ОЗДРАВЉЕЊЕ ВЛАДИКЕ АТАНАСИЈА: У дворишту Дому културе у Грачаници постављен рестаурирани спомен крст

Foto: D. Z.

UZ pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je u dvorištu Doma kulture “Gračanica” postavljen restaurirani spomen-krst “Srbi Kosovci za krst časni i slobodu zlatnu” posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa nakon bombardovanja 1999.

Kako je objavljeno na fejsbuk profilu Doma kulture u Gračanici, postavljanje ovog spomen obeležja inicirali su Odbor za postavljanje spomen-obeležja Skupštine Grada Prištine i vladika Atanasije Jevtić koji je krst osveštao 24. marta 2010. godine.

- Ovim činom Srbi Kosovci se mole za brzo ozdravljenje našeg preosvećenog vladike Atanasija, koji se bori sa virusom korona. Vladika Atanasije je sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem juna 1999. po opustošenim kosovskometohijskim selima pružao pomoć preostalim Srbima te sahranjivao zverski ubijene Srbe - navode iz gračaničkog Doma kulture.

Inače, nedaleko od novopostavljenog spomenika u dvorištu Doma kulture nalazi se i spomen-obeležje sa imenima kidnapovanih i ubijenih Srba i nealbanaca na KiM.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)