VIDEO NADZOR U SVIM ŠKOLAMA: Kancelarija za KiM pokrenula aktivnosti za obezbeđenjem svih školskih objekata u južnoj pokrajini

D. Zečević

22. 02. 2021. u 16:21

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije budu pokrivene video-nadzorom.

ВИДЕО НАДЗОР У СВИМ ШКОЛАМА: Канцеларија за КиМ покренула активности за обезбеђењем свих школских објеката у јужној покрајини

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM cilj ove akcije je da se bezbednost dece koja - borave u tim ustanovama podigne na još viši nivo.

- Do kraja februara oko 70 škola i vrtića u kojima borave deca u srpskim sredinama biće pokriveno kamerama sa savremenim sistemom video-nadzora-istakla je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja podseća da se sa realizacijom opremanja ustanova video-nadzorom počelo krajem prošle godine kao i da je plan je da se do kraja narednog meseca svi objekti pokriju bezbednosnim kamerama.

- Bezbednost na Kosovu i Metohiji je veliki izazov s kojim se gotovo svakodnevno suočava naš narod. Za nas nema značajnije dužnosti od toga da osiguramo bezbednost za našu decu. Zbog toga smo počeli sa realizacijom planiranih aktivnosti i dodatnog ulaganja u bezbednosne sisteme. Jedan spaseni dečji život, nema cenu - poručuje Miladinov. Inače, kamerama sa sistemom video-nadzora biće podjednako pokrivene obrazovne ustanove  u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije severno i južno od Ibra. Do sada je video-nadzor obezbeđen za škole i predškolske ustanove u Šilovu, Gnjilanu, Koretištu, Ponešu, Vrbovcu, Binaču, Ranilugu, Orahovcu, opštini Gora, Gračanici, Kosovu Polju, Ugljarima, Kosovskoj Mitrovici, Sočanici, Lešku...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ROMANI LETICE MILOVANOVIĆ: Borska spisateljica večeras u Paraćinu