JOŠ 110 ZARAŽENIH U PČINJSKOM OKRUGU: Vranje i dalje žarište

J.S.

18. 02. 2021. u 09:04

PREMA podacima vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je virus u toku jučerašnjeg dana potvrđen kod ukupno 110 osoba u Pčinjskom okrugu.

ЈОШ 110 ЗАРАЖЕНИХ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Врање и даље жариште

Foto: J.S.

Obrađeno je 49 PCR uzoraka, od kojih je 3 bilo pozitivno, od 308 antigenskih testova pozitivno je bilo ukupno 107  slučajeva.


Najveći broj novoobolelih je iz Vranja  84, zatim sledi Preševo sa 11 novih slučajeva. U Bujanovcu je virus potvrđen kod šest osoba, u Trgovištu kod četiri, u Surdulici i Vladičinom Hanu po dva nova slučaja, u Bosilegradu jedan.


U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljena su 272 pregleda, od kojih je 80 prvih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 21 pacijenta.


U vranjskim kovid bolnicama hospitalizovano je 116 pacijenata. Od tog broja 100 je pozitivnih na koronavirus. Isti broj pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 59. Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata primljeno je 15 pacijenata, dok je otpušteno 18, od kojih su 2 transportovana za Klinički centar Niš i po 1 za Kruševac i Leskovac. U kovid bolnicama u Vranju trenutno su 44 slobodne postelje.


U kovid bolnici pri Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici, trenutno je hospitalizovano 53 pacijenta, u poslednjih 24 sata bio je jedan prijem i tri otpusta. Trenutno je deset slobodnih bolničkih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna