NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Kulturni centar Kruševac dodeljuje ”Slovo ljubve” LJubici Nenezić

S. BABOVIĆ

17. 02. 2021. u 20:55

MR Ljubica Nenezić dobitnica je ovogodišnje nagrade “Slovo ljubve” koja se dodeljuje za poseban stvaralački doprinos unapređenju i širenju kulture i umetnosti, a ovo priznanje laureatkinji će biti uručeno sutra u Bioskopu Kruševac u okviru jubileja, 29 godina Kulturnog centra.

НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Културни центар Крушевац додељује ”Слово љубве” Љубици Ненезић

Fotlo: S. Babović i KCK

Kako je između ostalog navedeno u obrazloženju odluke, književni opus Ljubice Nenezić je poput raskošnog proznog akvarela koji u najlepšim bojama ženskog senzibiliteta oslikava zavičajno podneblje.

Osim što je tokom karijere bila posvećeni pedagog, radeći kao profesor književnosti, prosvetni savetnik, školski nadzornik i direktor škole, Nenezić je i jedan od osnivača Književnog društva prosvetnih radnika Kruševca, član UKS i Književnog kluba “Bagdala”. Trenuci (1993), Embargo na moravski način (1994), Nedokučiva strana žene (1995), Unutrašnja strana (1996), Cvet bagrema (1997), Drugi stepen (1998), pa sve do dela poput “Ništa nije prošlo” (2009), “Bez nje ne možemo” (2013) čine deo opusa autorke koja prozu i prikaze knjiga objavljuje u periodici.

Dodeli nagrade “Slovo ljubve” prethodiće otvaranje izložbe crteža “Nemoguće bekstvo” akademskog slikara Jovana Spasića u Galeriji KCK u 13 sati, dok će u okviru jubileja KCK dan kasnije biti izvedena edukativna predstava “Pozorišni bonton” po tekstu Stefana Klecina i adaptaciji i reiji Lidije Užarević. U Beloj sali od 17 zaigraće Jana Jeftović i Tanja Gašić.

Istog dana od 19 sati u Bioskopu Kruševac premijerno će biti prikazan domaći film “Jedini izlaz”.U trileru rađenom po scenariju Marka Popovića i režiji Darka Nikolića igraju Anđelka Prpić, Ljubomir Bandović,Boris Komnenić,Danica Maksimović. Ulaz je besplatan, sa ograničenim brojem karata, koje se mogu preuzeti na biletarnici bioskopa, sva tri dana od 12 do 19 sati.

Foto KCK

Ljubica Nenezić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!