EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Preminule još dve osobe

V. Ćirić

09. 02. 2021. u 18:16

ZAKLJUČNO sa današnjim danom, od početka imunizacije na području Pirotskog okruga vakcinisano je 6914 osoba, a od sutra 10.februara počinje cepljenje drugom dozom kineske vakcine.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле још две особе

Foto: V. Ćirić

ZZJZ u Pirotu, saopštava da je danas registrovano još 25 novozaraženih osoba i da je na testiranje poslato 27 sumnjivih briseva. Od početka epidemije preminulo je 148 osoba, a najveći broj smrtnih slučajeva zabaležen je od 28.novembra do danas. U tom periodu bitku sa koronom izbilo je 119 građana. U kovid ambuanti pregledano je 114 osoba.

U 29 slučajeva reč je o prvim pregledima dok su ostalo kontrole. Mera izolacije naložena je za 53 osoba, a ukinuta za18. U pirotskoj OB trenutno je na lečenju 25 građana, od kojih su 12 iz Pirota,3 iz Dimitrovgrada, 1 iz Babušnice i 9 iz Bele Palanke.

Epiemiološka situacije u Dimitrovgrdu je nesigurna ali stabilna, a u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci nesigurna sa tendencijom pogoršanja-kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da se epidemija može držati pod kontrolom samo odgovornim ponašanjem i masovnom vakcinacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)