EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Preminule još dve osobe

V. ĆIRIĆ

09. 02. 2021. u 18:16

ZAKLjUČNO sa današnjim danom, od početka imunizacije na području Pirotskog okruga vakcinisano je 6914 osoba, a od sutra 10.februara počinje cepljenje drugom dozom kineske vakcine.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле још две особе

Foto: V. Ćirić

ZZJZ u Pirotu, saopštava da je danas registrovano još 25 novozaraženih osoba i da je na testiranje poslato 27 sumnjivih briseva. Od početka epidemije preminulo je 148 osoba, a najveći broj smrtnih slučajeva zabaležen je od 28.novembra do danas. U tom periodu bitku sa koronom izbilo je 119 građana. U kovid ambuanti pregledano je 114 osoba.

U 29 slučajeva reč je o prvim pregledima dok su ostalo kontrole. Mera izolacije naložena je za 53 osoba, a ukinuta za18. U pirotskoj OB trenutno je na lečenju 25 građana, od kojih su 12 iz Pirota,3 iz Dimitrovgrada, 1 iz Babušnice i 9 iz Bele Palanke.

Epiemiološka situacije u Dimitrovgrdu je nesigurna ali stabilna, a u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci nesigurna sa tendencijom pogoršanja-kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da se epidemija može držati pod kontrolom samo odgovornim ponašanjem i masovnom vakcinacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru