ETNO TURIZAM SVE POPULARNIJI: Potvrđeno više od 500 vaučera za destinacije u kraljevačkom kraju

G.Ć.

08. 02. 2021. u 13:17

IAKO je do letnjih godišnjih odmora ostalo još nekoliko meseci, sudeći po interesovanju građana za vaučere za boravak u nekoj od turističkih destinacija kraljevačkog kraja, već sada se može konstatovati da će i narednog leta ovdašnja etno domaćinstva biti apsolutni hit domaćeg turizma.

ЕТНО ТУРИЗАМ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ: Потврђено више од 500 ваучера за дестинације у краљевачком крају

Foto: G. Šljivić

Po broju iskorišćenih vaučera prošla godina je bila rekordna, a kako saznajemo u TO Kraljevo, za odmor predstojećeg leta u nekom od turističkih domaćinstava u selu Rudno na istoimenoj visoravni, Bogutovačkoj Banji, Bogutovcu ili obližnjoj Lopatnici, nedaleko od grada na Ibru, već sada vlada veliko interesovanje.

- Za samo dva meseca već imamo 550 potvrda za realizaciju vaučera na ovim desetinacijama. Vaučeri su opticaju sedam godina i svake sezone interesovanje je sve veće, a i ponuda je sve bolja – kaže Ana Mirosavljević, direktorka ovdašnje Turističke organizacije.

Do samo pre dve godine na teritoriji Kraljeva bilo je 11 ugostitelja kod kojih postojala mogućnost da se realizuje vaučer, a sada ih je duplo više. Svi oni očekuju uspešnu sezonu uz poštovanje epidemioloških mera koje u tom trenutku eventualno budu na snazi.

- Zbog epidemije prošla godina je bila novo iskustvo i za domaćine i za goste – poručuju turistički poslenici iz Bogutovca.

- A, da su se gosti lepo proveli i odmorili kod nas, pokazuje što već od januara pristižu rezervacije za naredno leto.

Na gostu je, kako ističu, samo da se opusti u uživa u čistom vazduhu, stoletnim šumama, bistrim rečicama i potocima, udobnom smeštaju i domaćim gastronomskim specijalitetima - siru, kajmaku, domaćoj gibanici, uštipcima, jagnjećem i prasećem pečenju, pršutu, slatku i pekmezu od šumskih plodova..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!