U ČAST VELIKIH DUHOVNIKA: Murali patrijarhu Pavlu i mitropolitu Amfilohiju u centru Kosovske Mitrovice (FOTO)

D.Z./I.R.

06. 02. 2021. u 16:03

NA trgu kneza Lazara u centru Kosovske Mitrovice na zgradi zvanoj Metohija završe je mural sa likovima patrijarha Pavla i nedavno upokojenog mitropolita Amfilohija.

У ЧАСТ ВЕЛИКИХ ДУХОВНИКА: Мурали патријарху Павлу и митрополиту Амфилохију у центру Косовске Митровице (ФОТО)

Foto: D.Z.

Na trgu Kneza Lazara u centru Kosovske Mitrovice

Mural su u petak oslikali svršeni akademci Fakuleta umetnosti Univeziteta iz Prištine sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici: Vuk Đurić, Stefan Stojanović i Aleksandar Glibetić.

- Oslikali smo velike i značajne duhovnike koji su mnogo učinili za srpski narod. Oni će u istoriji Srbije zauzimati uvek značajna mesta kao primeri kako se treba boriti za srpski narod i Srbiju.

Njihova dela su nam bila inspiracija da uradimo mural u centru Kosovke Mitrovice, u blizini spomenika knezu Lazaru i ruskom konzulu Ščerbinu. Time smo želeli da sežitelji ovog grada podsećaju naših duhovnih velikana – ističu autori velikog murala patrijarhu Pavlu i mitropolitu Amfilohiju.

Foto: D.Z.

 

Inače, sa druge strane zgrade ovi autori oslikali su pre nekoliko godina murale sa likovima heroji sa Košara i natpisom ”Odavde nema nazad”, dok su studenti ovdašnjeg fakulteta umetnosti u svim delovima grada uradili više od 50 murala najrazličitijeg sadržaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024