IMUNIZACIJA U JAGODINI: Vakcinisano preko 5.500 ljudi (FOTO)

Z. Gligorijević

03. 02. 2021. u 14:58

ZA manje od dve nedelje, koliko traje masovna imunizacija građana Jagodine, kinesku Sinofarm vakcinu primilo je oko 5500 meštana grada na Belici. Među Jagodincima i dalje vlada veliko interesovanje.

ИМУНИЗАЦИЈА У ЈАГОДИНИ: Вакцинисано преко 5.500 људи (ФОТО)

Foto: Skupština grada

Imunizacija građana se vrši na dva punkta u Domu zdravlja i Hali sportova „Jassa“. Angažovano je osam medicinskih ekipa. Za nepokretne i slabo pokretne građane organizovana je medicinska ekipa koja ih vakciniše u njihovim domovima.

- Vakcinacija protiče u najboljem redu. Redovno dobijamo spiskove od elektronske uprave, a prioritet imaju građani stariji od 70 godina, kao i građani sa hroničnim oboljenjima i zdravstvenim stanjem sa stepenom visokog rizika – ocenjuje Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika grada Jagodine za informisanje.

Foto: Skupština grada

 

Ona podseća da građani svoj termin mogu da zakažu pozivanjem kol centra, e- uprave ili popunjavanjem obrasca na sajtu elektronske uprave. Ukoliko naiđu na problem i nisu u mogućnosti da se sami prijave, služba u Skupštini grada Jagodine im rado izlazi u susret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!