BOGATIJA ŠKOLSKA BIBLIOTEKA: Gradonačelnik Kraljeva posetio osnovce u selu Dragosinjci

G.Ć.

27. 01. 2021. u 17:19

POVODOM obeležavanja Svetog Save, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić posetio je izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Dragosinjcima, selu podno Goča, poklonivši ovom prilikom knjige za školsku biblioteku.

БОГАТИЈА ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА: Градоначелник Краљева посетио основце у селу Драгосињци

Foto: GU Kraljevo

- Pomoćnik za kulturu Miloš Milišić je zajedno sa Narodnom bibliotekom “Stefan Prvovenčani”, knjižarom „Prozor“ i Kulturnim centrom „Ribnica“, uspeo da obezbedi određeni broj knjiga koje će biti na raspolaganju učenicima ove škole. Verujem da će deca uživati u štivu prilagođenom njihovom uzrastu - rekao je gradonačelnik Terzić, napominjući da seoske škole funkcionišu uz pomoć države i grada, ali prvenstveno kroz entuzijazam ljudi koji u njima rade, od učiteljica do pomoćnog osoblja, kao i meštana.

Deca pohađaju nastavu u kombinovanim odeljenjima, gde zajedno uče učenici prvog i trećeg, i drugog i četvrtog razreda, tako da su od malena naučena da rade u uslovima koji su drugačiji u odnosu na gradske škole. Upravo zbog toga smo odlučili da ovim simboličnim poklonom obradujemo mališane baš ove škole – naglasio je Terzić.

Ovom prilikom gradonačelnik je sa decom razgovarao i o značaju Svetog Save za srpsku istoriju, veru i kulturu, kao i o tome kako oni uspevaju da savladaju gradivo i šta rade u slobodno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)