KIKINĐANI MASOVNO VERUJU DA IH VAKCINA ŠTITI OD KORONE: Samo za dva dana injekciju protiv kovida primilo više od 1.100 građana

R. Šegrt

25. 01. 2021. u 16:14

КИКИНЂАНИ МАСОВНО ВЕРУЈУ ДА ИХ ВАКЦИНА ШТИТИ ОД КОРОНЕ: Само за два дана инјекцију против ковида примило више од 1.100 грађана

Foto: Rada Šegrt

POSLE Niša, Kikinda je drugi grad u našoj zemlji u kojem su građani, u odnosu na broj stanovnika, masovno i dobrovoljno prihvatili vakcinaciju protiv kovida 19 i oboljenja koje ovaj virus izaziva.

Imunizacija u ovom banatskom gradu počela je 20. januara i do sada je kinesku “Sinofarm” injekciju, uz ličnu saglasnost, primilo oko 3.000 građana. Samo u nedelju rukave je zavrnulo 742, a u ponedeljak do podne još 370 punoletnih Kikinđana. Prema podacima zdravstvenih službi, do nedelje uveče imunizaciju je prihvatilo 2.727 osoba.

Foto: Rada Šegrt

Imunizacija se obavlja na dva punkta, u centru grada, u prostorijama Udruženja penzionera, u Ulici vojvode Putnika, i u Mikronaselju, u dosadašnjoj kovid ambulanti, kod male pošte.

Inače, epidemiološka situacija u Kikindi i dalje se ocenjuje kao vanredna, ali sa tendencijom stabilizacije. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, trenutno su na kovid aktivna 436 slučaja, a od početka pandemije obolela je 3.151 osoba.

Kako je više puta od početka imunizacije izjavila dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje, svi koji žele biće vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)