VAKCINISANO SKORO 2.300 ŠAPČANA Krizni štab apeluje: Nema opuštanja!

V.Mitrić

23. 01. 2021. u 12:01

MEDICINSKI radnici U Šapcu su, u poslednja tri dana, vakcinisali su 2286 sugrađana. U toku jučerašnjeg dana 939 ljudi primilo je vakcinu protiv virusa korona.

ВАКЦИНИСАНО СКОРО 2.300 ШАПЧАНА Кризни штаб апелује: Нема опуштања!

Foto: V.Mitrić

 Država sukcesivno šalje dovoljan broj vakcina tako da zainteresovani sugrađani ne treba da brinu jer će biti dovoljno sredstava za imunizaciju i u narednom periodu. Do sada je pristiglo oko 5 000 doza, rečeno je na sednici Štaba za vandredne situacije kojim predsedava gradonačelnik Aleksandar Pajić.

U poslednja 24 časa na području Šapca kovid pozitivno je 58 sugrađana. Preminula su tri pacijenta od kojih je jedan korisnik Gerontološkog centra.

- Ove brojke opominju da nema mesta opuštanju i da svaki pojedinačni događaj sa nepoštovanjem mera zaštite može značajno povećati broj inficiranih sugrađana -kažu u Štabu.

- Zbog toga apel članova Štaba za vanredne situacije svima za striktno poštovanje mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije.

U šabačkoj bolnici hospitalizovano je 136 pacijenata pozitivnih na korona virus, a u crvenoj zoni pedijatrije nalazi se četvoro dece i četiri majke koje su kovid pozitivne i u dobrom su stanju.

Crvenoj zoni akušterstva Službe ginekologije u poslednja 24 časa porođena je trudnica koja je antigenski pozitivna na koronu, porođaj je protekao dobro, i majka i beba su u odličnom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima