VAKCINISANO SKORO 2.300 ŠAPČANA Krizni štab apeluje: Nema opuštanja!

V.Mitrić

23. 01. 2021. u 12:01

ВАКЦИНИСАНО СКОРО 2.300 ШАПЧАНА Кризни штаб апелује: Нема опуштања!

Foto: V.Mitrić

MEDICINSKI radnici U Šapcu su, u poslednja tri dana, vakcinisali su 2286 sugrađana. U toku jučerašnjeg dana 939 ljudi primilo je vakcinu protiv virusa korona.

 Država sukcesivno šalje dovoljan broj vakcina tako da zainteresovani sugrađani ne treba da brinu jer će biti dovoljno sredstava za imunizaciju i u narednom periodu. Do sada je pristiglo oko 5 000 doza, rečeno je na sednici Štaba za vandredne situacije kojim predsedava gradonačelnik Aleksandar Pajić.

U poslednja 24 časa na području Šapca kovid pozitivno je 58 sugrađana. Preminula su tri pacijenta od kojih je jedan korisnik Gerontološkog centra.

- Ove brojke opominju da nema mesta opuštanju i da svaki pojedinačni događaj sa nepoštovanjem mera zaštite može značajno povećati broj inficiranih sugrađana -kažu u Štabu.

- Zbog toga apel članova Štaba za vanredne situacije svima za striktno poštovanje mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije.

U šabačkoj bolnici hospitalizovano je 136 pacijenata pozitivnih na korona virus, a u crvenoj zoni pedijatrije nalazi se četvoro dece i četiri majke koje su kovid pozitivne i u dobrom su stanju.

Crvenoj zoni akušterstva Službe ginekologije u poslednja 24 časa porođena je trudnica koja je antigenski pozitivna na koronu, porođaj je protekao dobro, i majka i beba su u odličnom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)