MASOVNA IMUNIZACIJA U ŠAPCU: Počela vakcinacija na šest punktova, jedini način da pobedimo epidemiju (FOTO)

V. Mitrić

20. 01. 2021. u 13:28

NASTAVLjA se borba protiv korona virusa vakcinacijom sugrađana.

МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ШАПЦУ: Почела вакцинација на шест пунктова, једини начин да победимо епидемију (ФОТО)

Foto: GU Šabac

Država je obezbedila dovoljne količine vakcina, a u Šapcu je, od 8 časova, na šest punktova u prostorijama privremene bolnice u sali Ekonomske škole počelo i masovno vakcinisanje svih sugrađana koji su se prijavili, rečeno nam je u Štabu za vandredne situacije grada Šapca.

Iz Štaba su pozvali  sve sugrađane koji žele da prime prvu dozu vakcine, da uz ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu dođu u salu Ekonomske škole, "jer je to jedini pravi način da prekinemo lanac epidemije i da život vratimo u normalne tokove".

Foto: GU Šabac

U šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 137 pacijenata. U poslednja 24 sata, u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminulo su četiri lica, od kojih su dvoje korisnici Gerontološkog centra. Tokom proteklog dana u ovom centru virus korona je utvrđen kod još jednog zaposlenog. Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni ishod.

Po izveštaju na  Štabu za vanredne situacije, jučerašnja odluka o dostavljanju kompletnih obroka za sve korisnike Gerontološkog centra iz Predškolske ustanove "Naše dete" u potpunosti se sprovodi. Obroci se dostavljaju u posudama za jednokratnu upotrebu uz poštovanje kvaliteta ishrane, vrsta obroka i svih higijensko epidemioloških mera naloženih od Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!