STALNI POSAO U DOMU ZDRAVLJA: Medicinarima u Despotovcu, posle godina čekanja, uručena 21 radna knjižica

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 01. 2021. u 05:54

U DESPOTOVCU je ugovore o angažovanju u Domu zdravlja na neodređeno vreme potpisalo šest lekara, 12 medicinskih tehničara i sestara, te trojica vozača.

СТАЛНИ ПОСАО У ДОМУ ЗДРАВЉА: Медицинарима у Деспотовцу, после година чекања, уручена 21 радна књижица

Foto SO u Despotovcu

Reč je o kadrovima koji su u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi dugi niz godina bili angažovani kroz projekat lokalne samouprave, koja ga je i finansirala.

Dr Jelena Ilić je stalni posao čekala duže od 14 godina, takozvani srednji kadar po osam i više godina, a poslednja medicinska sestra je zaposlena još krajem prošlog veka.

- Zahvaljujući saglasnosti Ministarstva zdravlja, u istom danu smo u stalni radni odnos primili više od 20 ljudi, što je značajan podatak za čitavo Pomoravlje - kaže predsednik Opštine Nikola Nikolić.

Foto SO u Despotovcu

Predsednik Skupštine opštine dr Zlatko Marjanović smatra da su oni ta radna mesta zaslužili, jer su od početka pandemije podneli najveći teret. Ne zaboravlja ni trojicu novoprimljenih vozača, koji su tokom minulih 11 meseci takođe bili preopterećeni.

Vršilac dužnosti direktora DZ dr Miodrag Rajić je novim-starim kolegama poželeo dobrodošlicu i podsetio ih na važnost predanog i rada uz - osmeh.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)