ŠAKAL NAPRAVIO POKOLJ ŽIVINE U DVORIŠTU: Stradalo 11 kokošaka u Žitištu (FOTO)

B.Grujić

14. 01. 2021. u 21:52

JEDANAEST kokošaka stradalo je u naletu razjarenog šakala, u dvorištu porodične kuće Milice Moldovan u Žitištu, tokom protekle noći.

ШАКАЛ НАПРАВИО ПОКОЉ ЖИВИНЕ У ДВОРИШТУ: Страдало 11 кокошака у Житишту (ФОТО)

Foto: B.Marčeta

- Kontaktirali smo lovce iz lokalnog lovačkog društva, oni imaju iskustvo i potvrdili su nam da se radi o šakalu, a i neki od komšija videli su ovu životinju noću - ističe Milica Moldovan, pokazujući mrtvu živinu u dvorištu. 

Foto: B.Marčeta

 


Šakale karakteriše šiljata njuška, duge uši i kraći, doebeo rep, a pokriveni su kratkom crvenkasto-smeđom dlakom, veoma dobro i istrajno trče, prevaljujući velike udaljenosti, pa su velika opasnost za divljač, ali i domaće životinje, što  je potvrđeno na konkretnom primeru, u domaćinstvu porodice Moldovan, kažu lovci iz Žitišta, uz napomenu da šakali mogu  da prenesu besnilo, kao i lisica, i to je jedna od opasnosti povećanog broja takvih vrsta životinja u prirodi, zbog čega je neophodna kontrola njihove brojnosti. 

Foto: B.Marčeta

 


 - Šakal može da se lovi u neograničeno,  međutim, uprkos tome što ih se svake godine odstreli mnogi, njihova brojnost raste, a tokom prošle godine, samo na teritoriji naše opštine  odstreljeno ih je preko stotinu - kaže jedan od skusnih lovaca iz Žitišta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024