NAŠI NAUČNICI MEĐU NAJBOLJIMA NA SVETU: Na listi Univerziteta Stenford 49 profesora iz Srbije

B.B.

08. 01. 2021. u 13:00

NAŠI naučnici su još jedom pokazali da su među najboljima u svetu. Na listi najboljih svetskih univerzitetskih profesora, koju objavljuje Univerzitet Stenford, nalazi se čak 49 iz Srbije.

НАШИ НАУЧНИЦИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА НА СВЕТУ: На листи Универзитета Стенфорд 49 професора из Србије

Foto: M. Luković

Kriterijumi za rangiranje bili su, između ostalih, broj samostalnih naučnih radova, broja radova u kojima je naučnik prvi autor, citiranost autora, H-indeks. Na listi se nalazi 100.000 imena, a dodati su i oni koji se nalaze u dva odsto najboljih u svojim oblastima. Tako je na konačnom spisku 159.683 profesora, koji su podeljeni u 22 naučne celine i 176 podgrupa.

Najbolji rangirani naučnik iz Srbije je Ivan Gutman, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Na listi se nalaze i profesori Dušan Teodorović, Ljubomir Ćirić, Vladimir Kostić, Magdalena Đorđević, Pasi Huovinen, Radivoje Popović, Gordana Ćirić Marjanović, Miomir Vukobratović iTeodro Atanacković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba