U VOJVODINI 383 NOVA SLUČAJA: Institut za javno zdravlje Vojvodine o trenutnoj situaciji sa virusom korona

Lj.P.

08. 01. 2021. u 10:42

NA teritoriji Vojvodine tokom prethodnog dana registrovano je 383 nova slučaja korona virusa, a najveći broj njih 77, zabeležen je u Novom Sadu, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

У ВОЈВОДИНИ 383 НОВА СЛУЧАЈА: Институт за јавно здравље Војводине о тренутној ситуацији са вирусом корона

N.Karlić

Manji broj registrovanih slučajeva prethodnog dana, kako ističu, posledica je manjeg broja zahteva za laboratorijskim testiranjem za praznik.


U Vojvodini je u ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva 20.616, a očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, a koji su registrovani u decembru.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva u ovom trenutku je u Novom Sadu 5.171, a potom sledi Zrenjanin sa više od 1.600, Pančevo sa više od 1.300 i Bačka Palanka sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Epidemiološku situaciju u Vojvodini, Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja, a na teritoriji svih gradova i opština trenutna situacija se i dalje oscenjuje kao vanredna.

Zdravstveni sistem je, kako kažu  i dalje u teškoj situaciji, ali se situacija popravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja